I dag er det helt umulig for Robbie Williams å ta seg inn på den britiske singellisten. Williams-fansen strømmer nemlig ikke musikk, forklarer han.

– Takk gode gud

– Men det er fortsatt mulig for meg å få til et stort album, takk gode Gud. Men dersom det ikke gjør suksess blir det verdens undergang for meg. Jeg liker å jobbe, men jeg vil gjerne ta bort litt av det der presset, forklarer Williams.

Løsningen ble et julealbum. Da gjør ikke et eventuelt mageplask lite vondt. Samtidig vil en suksess i så måte vare evig – eller i det minste noen juler fremover.

– Suksess er viktigere nå ettersom ting ikke utvikler seg min vei. Da alt gikk veien, spilte det ikke så stor rolle. Da fulgte bare det ene etter det andre. Jeg skulle ønske at jeg hadde satt mer pris på jobben min på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet., men det gjorde jeg ikke, sier Robbie Williams.

På «The Christmas Present» har han samlet både nyskrevne låter samt coverversjoner av juleklassikere på et dobbeltalbum.

– Jeg skrev 35 julelåter, men så ble jeg urolig for at folk ikke ville høre nye julelåter, sier han.

Image with visual paralax effect

Robbie Williams takker kona Ayda Field for at hun lærte ham å like julen. Foto: AP NTB kultur

Ville synge med Spears

Han har også budt inn flere duettpartnere i spennet fra Rod Stewart, Bryan Adams, sin egen far – og tungvektsbokseren Tyson Fury.

– Jeg ville lage en versjon av «Fairytale of New York» sammen med Britney Spears. Det ville vært helligbrøde å gjøre en cover av den låten, og Britney Spears ville vært den perfekte personen å gjøre det med. Men hun jobber ikke akkurat nå, sier han.

I så vel følsomme ballader som i de mer spenstigere hurra-låtene lyser også julens budskap igjennom. Tekstene handler om familie, fellesskap, varme og forsoning.

På spørsmål om det ikke lokket mer å spille inn noe litt mer kynisk, svarer popartisten:

– Julealbum er vel kyniske i seg selv? Jeg står ikke over kynismen, dette er bare noe jeg gjør for at ansiktet mitt skal dukke opp overalt.

Men kynismen til tross: Robbie Williams er svært så glad i julen, forteller han. Takket være kona Ayda Field, som han beskriver som den rene OL-mesteren i å skape julestemning, har han gått fra å avsky julen til å virkelig elske den.

– Julene jeg opplevde som barn var utrolig spesielle. Men så kom en periode der jeg forsøkte å få styr på mine indre demoner. Da ble julen et symbol på alt jeg ikke følte meg som, som bra, elsket og trygg.

Image with visual paralax effect

Har det bra nå

Noen år tidligere, før Williams forsto at han led av et misbrukerproblem og psykisk uhelse, besto juledagene av hemningsløse «utsvevelser».

– De var ville og gale og bare mer av alt du kan tenke deg. Jeg angrer ikke på den tiden, den var gylden. Det er bare synd at jeg var nødt til å ødelegge alt med å være fullstendig, jævlig sinnssyk, smeller det fra artisten. Som for noen få år siden måtte ta smertestillende for i det hele tatt å klare å kare seg opp på scenen. Det var ikke minst på grunn av en vond rygg.

I dag har han det bedre. Williams sier det hjelper å trene og spise fisk – og legge røyken på hylla.

– Ryggen kommer aldri til å bli helt bra, men jeg har ikke vondt akkurat nå, og det føles mirakuløst. jeg har det bedre nå, så jeg skal ikke klage. Men jeg kan nok alltids finne noe å klage over, sier han.

Fakta: Robbie Williams

* Født i 1974 i Stoke-on-Trent.

* Var medlem av popgruppen Take That fra 1990 til 1995, og han medvirket også på gruppas album «Progress» som kom i 2010.

* Williams har sluppet elleve soloalbum. Alle foruten «Reality Killed the Video Star» fra 2009 har blitt nummer en på topplisten i Storbritannia.

* Aktuell nå med julealbumet «The Christmas Present».

Sponsede saker: 

– Trondheimsfjorden er helt fantastisk å utforske under vann

-Man skal ikke veldig langt ut for å finne både fly og båtvrak fra andre verdenskrig på havbunnen.

Denne restauranten bruker et helt spesielt ribbekjøtt som tar julematen til et nytt nivå

Hampshire-gris er en amerikansk griserase som ikke er særlig vanlig i Norge. – Mindre fett og mer marmorert enn vanlig gris.

Fariba (40) sov i bilen, i dag har hun 20 ansatte og omsetter for millioner

I starten hendte det flere ganger at jeg sov i bilen mellom jobbene. Det var liksom bortkastet å dra hjem og legge seg for natta.