– Men viktig for oss har det vært å vise en menneskelig Hamilton, sier skuespilleren som røper at serien er vel så mye karakterdrevet drama som action.

Oftebro har tidligere snakket dansk på film, og nå er det svensk han har gitt seg i kast med.

– Jeg har lagt ned mye jobb i svensken, det har gått i svenske lydbøker og en liten periode hadde jeg også språkkonsulent. Det er moro når det sitter, og jeg har også hatt nytte av alle svensktalende på sett, forteller skuespilleren. Som tidligere har fått Nordens språkpris for sine språkprestasjoner.

Bootcamp

Det var ikke bare språket som ga skuespilleren ekstra arbeid. Han har også vært på trenings-bootcamp – samt intervjuet pensjonerte yrkesmilitære, og personer som jobber i spesialstyrker, for å få hjelp til å forstå Hamiltons verden:

– Man har et bilde av folk i slike jobber. Man tenker at de er over middels tøffe og at man kanskje kan se det på dem. Men alle jeg møtte var forbausende vanlige, sier Oftebro.

Innspillingsstarten ble som kjent dramatisk og satt på vent etter at den norske skuespilleren ble hardt skadd etter et uhell med en såkalt molotovcocktail. Da han trådte inn i rollen igjen var det med styrket sikkerhet.

– Det er fire år siden jeg fikk rollen, og endelig er serien ferdig. Det er jeg veldig glad og stolt over. Midt i alt har jeg også hatt pappaperm, og det å gå fra baby til Hamilton er jo kontrastfylt. Samtidig er også pappaperm-livet fylt av mye spenning – og man må også der lære seg et helt nytt språk, ler Oftebro.