Serien tar mål av seg til å bli et storslått juleeventyr der Luka, en fattiggutt fra Vika, blir kjent med alt det magiske og forunderlige i Oslos gamle teater.

– Vi har hatt litt Dickens i bakhodet, sier Kjetil Indregard, en av serieskaperne, til NTB.

Nytenkende

Serien «Kristiania Magiske Tivoli Teater» fikk fredag 10 millioner kroner i tilskudd til utvikling og produksjon fra Norsk filminstitutt. Bak står produksjonsselskapet Monster Scripted.

NFI-konsulent Anne B. Sørensen kaller det «et strålende prosjekt som tar et gammelt format – julekalenderen – jobber hardt med historie, fortellermessig og visuelt, og ender i en fantastisk musikalsk julekalender».

– Vi håper adventsserien vil samle hele familien foran TV-skjermen, sier Cathrine Simonsen, produsent for «Kristiania Magiske Tivoli Teater», til NTB.

Inngangen til Christiania Tivoli, som kom på 1890-tallet. Forlengst revet, blir det gamle forlystelsesstrøket i Kristiania nå sentralt i en ny adventsserie fra NRK. Foto: Olaf Martin Peder Væring / Oslo Museum NTB kultur

Stjernelag

Det er litt av et lag som står bak «Kristiania Magiske Tivoli Teater».

Serien er skapt av Atle Knudsen og Kjetil Indregard, som hver for seg eller sammen har en merittliste som omfatter «Jul i Svingen», «ORPS» på både lerret og skjerm, «Vaffelhjarte, «ZombieLars», «Hjem» og «Kampen for tilværelsen».

– Vi skal gjenskape gamle Oslo, både med kostymer og hus og alt, så det er et stort lerret som skal blekes, sier Indregard, som røper de snart er ferdig med å skrive historien.

Regi tar Knudsen seg av sammen med Tonje Voreland. Hun på sin side har regissert «ZombieLars», vunnet Emmy Kids-pris for NRK-serien «Temauke om seksuelle overgrep», og hatt regi på NRK-serier som «Kometkameratene», «Barnas Supershow» og «Alle sammen».