De tre programlederne skal lede fem direktesendte delfinaler med start 11. januar, i tillegg til den store finalen i Trondheim 15. februar.

Etter å ha vært programleder for P3morgen i 10 år, er det nå klart hva Ronny Brede Aase skal jobbe med på nyåret:

– Det er ekstremt stas å få være med på laget når MGP fyller 60 år. Jeg ser for meg at det blir et fantastisk morsomt jubileum, og jeg drømmer om å formidle entusiasmen jeg føler for MGP til TV-seerne. Jeg elsker MGP. Det er en tradisjon som har stått sterkt hos meg siden jeg var liten. Jeg har vokst opp med å være for liten til å sitte oppe gjennom hele den norske finalen. Kompromisset ble at jeg fikk høre den ferdig på radio i senga da jeg skulle sove, forteller Aase i en pressemelding.

Image with visual paralax effect

En drøm

For Ingrid Gjessing Linhave er programlederjobben for Melodi Grand Prix noe hun har drømt om siden hun var liten:

– Jeg har kassett på kassett med opptak av meg selv som åtteåring, som lager Melodi Grand Prix hjemme i stua, i rollene som både artist og programleder. Alt med MGP fortryllet meg; koristene og særlig Kari Gjærum, sangene, kjolene, koreografien og alle språkene. Endelig skal jeg ta del i MGP på ordentlig! Gleder meg noe helt vilt og særlig til å jobbe med Ronny og Kåre Magnus. Føler meg som verdens heldigste, sier hun.

Kåre Magnus Bergh har ledet Melodi Grand Prix siden 2015 og tar dermed fatt på sin sjette sesong. Han har tidligere ledet sendingen sammen med Silya Nymoen (2015, 2016 og 2018), Line Elvsåshagen (2017) og Heidi Ruud Ellingen (2019).

Slik blir Melodi Grand Prix 60 år

Gjennom fem delfinaler skal fire artister fra hver landsdel konkurrere om en plass i finalen. Først ut er Sør-Norge lørdag 11. januar. Deretter følger delfinaler med 4 artister fra henholdsvis Øst-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge og Nord-Norge.

De fem artistene som kvalifiserer seg fra delfinalene skal møte fem forhåndskvalifiserte artister i finalen i Trondheim 15. februar.

– Ved siden av våre tre flotte programledere kan vi love fantastiske låter og artister i hver eneste delfinale. Det blir pyro, konfetti, og alt annet som hører med når Norges største musikkfest skal arrangeres gjennom seks lørdager, sier MGP-sjef Stig Karlsen.

Han kan samtidig melde om at det snart nærmer seg utsolgt til finalen i Trondheim Spektrum.

Artistslipp

De fem forhåndskvalifiserte artistene, samt de fire som deltar i den første delfinalen 11. januar skal presenteres på en pressekonferanse fredag 3. januar kl 12.30. Deretter slippes det fire nye artister hver mandag fra 13. januar