Hovedbilde: Thorbjørn Harr i en scene fra «Tunnelen» – filminnspillingen som fikk skuespilleren til å anskaffe seg fluktmaske til å ha i bilen. Foto: Nordisk Film. 

Katastrofefilmen fra Pål Øie får en «flying start» når skuespillere og Vassengutane blir sendt opp med verdens bratteste gondol 14. desember. Da er det duket for førpremiere på «Tunnelen» på Hoven Restaurant – som ligger 1011 moh., fremgår det av pressemeldingen.

LES MER OM FILM OG UNDERHOLDNING HER

Trondheim Kino er det også duket for en eksklusiv førpremiere mandag 16. desember: Da kommer regissør Pål Øie og hovedrolleinnehaver Thorbjørn Harr som vil ha emn samtale i salen før visningen.

25. desember er det premiere i hele landet.

Sogn og Fjordane

Det er Loen Skylift som tar gjengen opp til spektakulære omgivelser i bygda Loen, innerst i Nordfjord i Sogn og Fjordane fylke.

Filmen handler om at en tankbil krasjer i en tunnel. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått sperret inne i mørket. Utenfor brygger det opp til storm, og hjelpemannskapene står fast. Det går fra vondt til verre når tankbilen begynner å brenne.

I rollene finner vi blant andre Thorbjørn Harr, Ylva Fuglerud, Henrik Holm, Ingvild Holthe Bygdnes, Mikkel Bratt Silset, Lisa Carlehed, Silje Breivik, Jan Gunnar Røise, Øystein Martinsen og Per Egil Aske.