Investorer taper 90 millioner på konkurs i Trondheims-selskap

Ukategorisert: Investinor og Proventure har investert henholdsvis 49,6 og 38 millioner kroner i Verdande. Begge regner pengene som tapt.

Nylig ble det kjent at styret i Verdande Technology valgt å legge ned selskapet. Selskapet hadde et negativt resultat i 2013 på rundt 50 millioner kroner. Dette fremkommer i en kunngjøring til tingretten, skriver trondheimtech.no.

Nå melder adressa.no at tapet beløper seg til rundt 90 millioner kroner. De to Trondheims-baserte investeringsselskapene Investinor og Proventure har investert henholdsvis 49,6 og 38 millioner kroner i Verdande, og begge regner nå pengene som tapt.

Verdande Technology AS ble etablert i 2004 av ansatte og studenter fra Entreprenørskolen på NTNU. Selskapet har hovedkontor i Trondheim og avdelingskontor i Houston, Texas, samt i Abu Dabi. Selskapet eies av Statoil Technology Invest, Proventure, Investinor og Verdane Capital.

Selskapet har tilbydd en IT-løsning basert på CBR-metodologi (Case Based Reasoning), som er utviklet ved NTNU. Enkelt forklart brukes store mengder historiske data til å forutse uønskede hendelser før de inntreffer, gjøre korreksjoner og forebygge disse hendelsene. Teknologien er anvendelig innenfor flere sektorer, og Verdande Technology satset tung på olje- og gassindustrien.

Det har vært knyttet store forventninger til selskapet. Selskapet har vunnet flere utmerkelser og kom på Deloittes årlige liste over Europas hurtigst voksende bedrifter – den såkalte FAST 500 – i 2013. Da hadde selskapet en vekst på nesten 900 prosent og ble dermed det 12. raskest voksende selskapet i Norge.