Klarner opp og blir finvær inn mot helga

Trønderværet: Men torsdag blir det regn.

– Det ser veldig bra ut i Midt-Norge etter en periode med regn torsdag. Det vil klarne opp og bli fint inn mot helga. I Trondheim vil temperaturene ligge under fem grader inn i helgen og minusgrader om nettene, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt til NTB.

Ikke lovende lenger nord

Lenger nordpå ser det derimot ikke så lovende ut.

– Det er kaldere luft er på vei som vil trekke sørover. Fra torsdag morgen og neste døgn blir det snø Østafjells. Det er sendt ut farevarsel for torsdag med snø over 800 meter i Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark og hele fjellet i Sør-Norge, Det kan bli 10–15 centimeter på det meste. Snøen blir sannsynligvis liggende en stund grunnet den kalde lufta. De lave temperaturene vil holde seg til over helga.

Fin Oslo-helg

I Oslo blir det rund 6–7 grader i helgen og fint vær:

– Det ser veldig bra ut både på Østlandet, Vestlandet og i Midt-Norge. Det blir minusgrader Østafjells og i Midt-Norge om nettene, men ikke fullt så kaldt på Vestlandet. I Bergen vil temperaturen ligge på 9 til 10 grader inn i helgen. Det blir ikke det verste høstferieværet dette for dem som har ferie denne uka, sier Svanevik.

Bygevær nordpå

Når det har regnet fra seg torsdag, blir det også fint på Vestlandet. På Sørlandet er det ventet småbyger på søndag, men meteorologen tror ikke det blir så mye bygevær å snakke om.

Nordland får en fin avslutning på uka grunnet et høytrykk ute i havet, men både Troms og Finnmark får bygevær og vind fra vest og nordvest mot slutten av uka.

I Tromsø vil temperaturen ligge på rundt 5 grader og det er ventet regn i lavlandet.

Fine forhold for fotturer

Den Norske Turistforening (DNT) rapporterer om snø på de høyeste toppene i Jotunheimen og Langsua, Femundsmarka og Skarvheimen, men fremdeles fine forhold for fotturer.

De betjente hyttene i Rondane og på Dovre er stengt på grunn av mye snø de siste dagene. For dem som reiser hit er det derfor helt nødvendig å ta høyde for vinter.

– Dersom du ikke er klar for snø helt enda, er det bare til å se mot de andre turområdene med åpne hytter og barmark, sier DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang.

(©NTB)