Årets første tropenatt kan komme i Trøndelag til helga

Trønderværet: Selv om det så langt i sommer ikke har vært noen tropenetter, er det mulighet for at den første kommer til helgen, ifølge meteorologene.

– Vi har ikke hatt noen tropenetter i år. Vi ser at det kanskje natt til lørdag er muligheter for det på enkelte målestasjoner. Det vi ser, er at det kanskje kan skje på Færder i Vestfold og i Trøndelag, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk innskutt til NTB.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Avhenger av havtemperatur

Det er ved disse stasjonene det er høyest sannsynlighet, men den er ikke så veldig høy, ifølge Nordhagen.

Selv om det ofte er målestasjoner i innlandet som kan skilte med høye temperaturer på dagtid, er det gjerne stasjonene langs kysten som får tropenettene. Meteorologen understreker derfor at en eventuell tropenatt vil kunne avhenge av om havtemperaturen er høy nok.

I Norge er det vanlig å oppleve tropenetter i juli og august, men fjorårets sommer ga en rekordtidlig notering. Allerede natt til 31. mai i fjor kunne målestasjonene ved Lindesnes fyr i Vest-Agder og Eigerøy utenfor Egersund i Rogaland konstaterte tropenatt.

Kravet til tropenatt er at minimumstemperaturen ikke går under 20 grader i løpet av natten.

(©NTB)