– Ingen skal være tettere på RBK enn Radio Trondheim

Nyheter: Nystartet lokalradio har inngått avtale om å sende fra RBK-kampene i 2017.

En avtale mellom 100-årsjubilanten RBK og et år gamle Radio Trondheim ble signert denne uka. Den gir Radio Trondheim rett til å kommentere RBKs hjemmekamper i Eliteserien på Lerkendal stadion, samt lage før- og etter kampen-radiosendinger.

– Vårt mål vil bli å formidle det som skjer på gressmatta på Lerkendal på en så spennende, lokalpatriotisk og engasjerende måte som mulig, sier Baard Danielsen i Radio Trondheim, i en pressemelding.

For den nystartede lokalradiokanalen er dette en unik mulighet til å nå ut til enda flere lyttere, heter det i pressemeldingen.

Tettest på

Baard Danielsen har sammen med medeier Klaus Sonstad og styreleder Tommy Wikmark forhandlet med Rosenborg ballklub om radiosendinger fra kampene.

Klaus Sonstad, som selv har sesongkort og stiller på Lerkendal så ofte han kan, har kjent på savnet etter en «subjektiv, faglig sterk radiokommentator med et brennende hjerte for Rosenborg»:

– NRK radio har gode fotballsendinger, men de kommenterer alle kampene som spilles i Eliteserien. Jeg tror trøndere, skaptrøndere og alle andre RBK-supportere ønsker å høre kampen Rosenborg spiller – hele kampen – fra avspark og til dommeren blåser av. Ingen skal være tettere på RBK enn oss – du skal få høre alt som skjer, sier Sonstad.

Flere navn på blokka

Nå starter jakten på «stemmen» som skal gi folk opplevelsen av å være på kamp, og Radio Trondheim opplyser at de har flere navn på blokka.

Organisasjonssjef i Rosenborg, Trond Alstad, ønsker Radio Trondheim velkommen:

– Vi håper og tror at Radio Trondheim vil lage en fotballopplevelse for de som hører på. Med høyt engasjement, innlevelse og masse følelser må det bli en god erstatning for de som ikke kommer seg til Lerkendal, sier han.

Rosenborg ønsker bredde og stor takhøyde. Alstad mener mangfoldet styrkes med Radio Trondheim på plass på hjemmekampene på Lerkendal:

– Sammen med publikum bidrar de til at fotballspenningen når ut til enda flere.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!