Trønderske arbeidsgivere er mest optimistiske i landet: Her kommer de nye jobbene

tech24: Mange arbeidsgivere har planer om å ansette flere folk i tiden fremover, viser arbeidsmarkedsundersøkelse.

Norske arbeidsgivere melder om positive bemanningsplaner for årets tre siste måneder, og Midt-Norge er Norges mest positive region ved inngangen til fjerde kvartal. Det er også optimisme innen oljesektoren, bank og finans og i bygg og anlegg.

– Arbeidsmarkedet fortsetter i riktig retning, sier regiondirektør i Experis, Steinar Husa, i en pressemelding,

Ifølge ManpowerGroups ferske arbeidsmarkedsbarometer venter norske arbeidsgivere sesongjusterte netto bemanningsutsikter på +4% i fjerde kvartal 2017. Det betyr at i de siste tre månedene i 2017 er det flere arbeidsgivere som planlegger å bemanne opp enn det er som vil bemanne ned.

– Arbeidsgiverne i vårt nasjonale nettverk sier til oss at ting ser bedre ut for hver måned som går. Optimismen sprer seg. Nøkkelsektorer som industrien og oljesektoren viser tegn på økt optimisme. Ser vi på landsgjennomsnittet har 2017 de sterkeste netto bemanningsutsiktene siden 2013, sier Steinar Husa.

Nye jobber i Midt-Norge

I Midt-Norge har mange arbeidsgivere planer om å ansette flere i neste kvartal, og regionen bevarer dermed posisjonen fra forrige kvartal som landets mest bemanningsoptimistiske region.

Netto bemanningsutsikter ender på +8 % for regionen.

Jobbene kommer innenfor bank, bygg og anlegg
Blant arbeidsmarkedsbarometerets ni sektorer, er bygg- og anlegg på toppen av barometeret. Her er bemanningsutsiktene på +8%.

Også innenfor bank og finans-sektoren er det sterke utsikter, med +7%.

– Vi er ikke overrasket over at bygg og anlegg er på topp. Sektoren har lenge hatt stor appetitt etter folk. De har iverksatt mange store prosjekter det siste året, og aktivitetsnivået ser ut til å fortsette enda en stund, sier Husa.