Storkunde straffer Finn Haugan og Sparebank1 for rolleblanding

tech24: Veidekke bryter rammeavtale med Sparebank1 og Eiendomsmegler1.

Veidekke var en av flere som kjempet om å bygge boliger på Leangen travbane, men den lukrative avtalen var det et trekløver bestående av investorene Ivar Koteng, Anton Jenssen og Sparebank 1 SMN som stakk av med.

Det som har skapt storm er at Veidekke er storkunde både i banken og i den heleide eiendomsmegleren, Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

At banken plutselig ble en konkurrent falt ikke i god jord hos Veidekkes regiondirektør Pål Magnus Aglen. Andre SMN-kunder som Obos og Selvaag Bolig var også helt klare på at det er uakseptabelt å ha banken som konkurrent, skriver DN.

Vil få konsekvenser

– Banken må selv få velge strategi, men det den har holdt på med er en veldig uheldig rolleblanding, som vil få konsekvenser. Vi har hatt en rammeavtale med Sparebank 1 SMN om megling, men vi vil fremover åpne for konkurranse mellom meglere i hvert enkelt prosjekt. Vi har også avtale med banken om finansiering. Alle avtalene er oppsigelig og nåløyet vil bli mye trangere for Sparebank 1 SMN fremover, sier Aglen til Dagens Næringsliv.

Tar ikke selvkritikk

Informasjonsdirektør Hans Tronstad i Sparebank 1 SMN tar ikke selvkritikk på vegne av sin øverste sjef, Finn Haugan:

– Nei, vår vurdering er at vi har gjort alt som vi skal. Så kunne vi sikkert vært flinkere til å forutse reaksjonene i markedet. Det var Sparebank 1 SMN Invest som deltok i kjøpet, men selskapet tok forbehold om styregodkjenning. Styret i banken valgte i tråd med administrasjonens innstilling å trekke oss ut av prosjektet. Kjøpet vil uansett bli gjennomført, uten vår deltagelse, sier Tronstad til DN.