Nulltoleranse for droner ved flyplasser

tech24: Dersom du bryter flyforbudet for droner ved noen av landets flyplasser, risikerer du tiltale. Andre dronelovbrudd kan gi saftige bøter.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vår redaksjonelle dekning av teknologi, innovasjon og oppstartsselskaper i Trondheim er sponset av Nordic Semiconductor ASA – et verdensledende teknologiselskap med hovedkontor i Trondheim.

SJEKK UT LEDIGE STILLINGER OG KARRIEREMULIGHETER HER

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Oslo, Agder, Sørøst og Sørvest politidistrikter har utarbeidet et nytt bøtedirektiv for brudd på dronereglementet, skriver Stavanger Aftenblad.

– Først og fremst skal det nye bøtedirektivet sørge for lik praksis mellom politidistriktene. Tidligere så vi at det ble reagert ulikt på ulovlig flygning, sier politiadvokat Bjarne Wintherhus-Fjeld i Sørvest politidistrikt.

Satsene i direktivet er veiledende, men tusenlappen flyr fort for den som ikke følger reglene. Å fly høyere enn 120 meter, nærmere enn 150 meter fra folk, hus og bygninger eller å fly drone til risiko for allmennheten kan gi bøter på 8.000 til 12.000 kroner.

Den som flyr i områder med restriksjoner, risikerer ikke bare 12.000 kroner i bot. Dersom det er snakk om militært område eller en flyplass, «bør det vurderes tiltale», skriver politiet.

Direktør Anette Sigmundstad ved Stavanger lufthavn, Sola har nulltoleranse og anmelder ulovlig droneflyging. Hun er glad for samordningen mellom politidistriktene.

– Strafferammen gjenspeiler også at ulovlig flygning er alvorlig. Ved flyplasser har droner et svært stort fare- og skadepotensial, sier Sigmundstad.

Hittil i år har Avinor anmeldt 13 droneflygere til politiet.

(©NTB)