Ølhundene i Gulating på plass i Byhaven

Nyheter: Større plass gir enda bedre utvalg av øl fra hele landet.

— Jeg er storfornøyd! Hit har vi kommet for å bli – her har vi større plass som gir rom for bedre utstillinger og flere kunder, smiler daglig leder av Gulating Ølutsalg Trondheim, Tommy Holen Helland.

Torsdag klokken 12 åpnet Gulating sin nye butikk i kjelleren på Byhaven Kjøpesenter. Her er det plass til de 400 til 450 ulike ølsortene han ønsker å tilby ølentusiastene i byen.

Det har bare gått én måned siden beskjeden om nedleggelsen av Mathallen, som Gulating var samlokalisert med, ble kjent. Onsdag 9. mars var siste salgsdag i Mathallen. Gulating stod da uten lokaler, og uten lokaler har man heller ikke salgsbevilling.

Helland berømmer E. C. Dahls Eiendom og Byhaven for rask avklaring og tilrettelegging.

— Å finne gode lokaler og komme på plass i løpet av noen få uker, må være Norges-rekord, sier Helland til Trondheim24.no.

Alle ansatte har stått på for å få den nye butikken ferdig og på plass på kortest mulig tid. Leiekontrakten ble underskrevet 13. mars og siden da er lokalet malt, innredning satt opp og butikken er fylt opp:

— Salgsbevillingen ble klar på mandag, og kunne vi åpne i dag, sier Helland videre.

Fryktet nedleggelse

Mange av Gulatings faste kunder var redde for at tilbudet skulle forsvinne.

— Vi ble så glade da vi oppdaget at de åpnet her i dag, for vi ble lei oss da vi trodde det ble nedlagt, sier Lise Amlien og Atle Dyrnes som besøkte butikken få timer etter åpningen.

— Vi har vært faste kunder hos Gulating og liker å prøve nye ølsorter – og her har vi allerede oppdaget mye nytt, smiler de fornøyd.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Lagre