– Hadde møte med oss i 20 minutter og ville investere på stedet

tech24: Trondheims-baserte Studio Gauntlet begeistrer investorer med sine astronautaper.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Vår redaksjonelle dekning av teknologi, innovasjon og oppstartsselskaper i Trondheim er sponset av Nordic Semiconductor ASA – et verdensledende teknologiselskap med hovedkontor i Trondheim.

SJEKK UT LEDIGE STILLINGER OG KARRIEREMULIGHETER HER

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

En ukes tid før studioets ettårsjubileum kan Studio Gauntlet melde om interesse fra flere investorer. To erfarne aktører i spillverdenen, Sverige-baserte Jonas Antonsson og Trondheims lokale Kick-Ass går nå sammen i en felles investering i spillstudioet:

Kom til Trondheim

– Den svenske investoren, Jonas Antonsson er head of strategy for spillpublisheren RawFury. Han kom til Trondheim i våres for å se på hva slags spill som lages her. Han hadde møte med oss i 20 minutter, prøvde spillene våre, og sa han ville investere i oss på stedet. Han investerer i oss som privatperson, RawFury er ikke involvert, forteller daglig leder Lise Lie.

Den andre partneren Kick-ass er en del arbeidsfelleskapet Work-Work i Munkegata. De plasserer en del av overskuddet fra blant annet ølsalg og utleie i lovende spill- og techselskaper. Til sammen går de to investorene inn med 380.000,-

Studio Gauntlet har tidligere fått støtte  fra Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge,

– For oss er det veldig kult at de er erfarne investorer fra industrien, sier med-grunnlegger Christer Rebni.

Astronautaper

Nå er planen å lansere deres første store tittel: Bonkies, en sofaflerspiller hvor astronaut-aper gjør tetris-lignende oppgaver i verdensrommet. Tittelen kommer ut i 2020, planen er å innta de store plattformene som Xbox One, Playstation 4 og Nintendo Switch.

Spillstudioet hart tidligere vunnet Norwegian Game Awards’ “Concept of the Year” i 2017 og “Best Design” og “Gamer’s choice” i 2018.

Studio Gauntlet så dagens lys under grunnleggernes masterstudie i Industriell Design ved NTNU. Under utdannelsen utviklet de flere konsepter, blant annet Bonkies.