Fjernet tekst om styrekupp fra protokoll

tech24: Entra beskylder Rune Olsø for å ha luket ut tekst om egen ansettelse fra styreprotokollen

Under onsdagens høring kom det fram at tidligere styreleder Grace Reksten Skaugen i Entra mener at noen har fjernet en del av referatet fra styremøtet 7. mai.

Det var under dette møtet flere styremedlemmer forsøkte å «kuppe» Olsø inn som ny toppsjef for det statlige eiendomsselskapet. Teksten som skal ha blitt luket ut omhandlet det mye omtalte benkeforslaget.

– Vi oppdaget uoverenstemmelsen i styreprotokollen da vi forberedet oss til denne høringen, sier styreleder Siri Hatlen til E24.

I en melding fra Entra framgår det at selskapet mener at det var Olsø selv som fjernet de omtalte delene fra referatet.

Ifølge styreleder Siri Hatlen ble den aktuelle styreprotokollen sendt fra Reksten Skaugen til administrasjonen i Entra – Olsø og nestleder Martin Mæland – samme dag som møtet fant sted. Selskapet opplyser at at Mæland godkjente det tilsendte referatet samme dag.

På et senere tidspunkt skal så Olsø ha sendt en epost med referatutkast videre til styresekretær Anne Harris. Deler av teksten fra Skaugens epost av 7. mai var da borte, ifølge E24.

– Jeg kan ikke erindre at jeg hadde sagt meg enig i den endringen, så det er absolutt ikke noe jeg har opplevd før, sier Reksten Skaugen.

– Injurierende
– Påstanden er feil, og på grensen til injurierende, skriver Rune Olsø i en tekstmelding til Adresseavisen. Olsø sier han vil komme tilbake med ytterligere kommentarer.

Til NRK skriver Olsø at han «selvsagt gjorde endringene i samråd med tidligere styreleder».