Erna slapp nyheten i Tyholttårnet: Gir 55 mill. til Ocean Space Center

tech24: Regjeringen foreslår å bevilge 55 millioner kroner til forprosjektering av Ocean Space Center i Trondheim, som skal være et ledende senter for havromsteknologi.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s  redaksjonelle dekning av teknologi, innovasjon og oppstartsselskaper i Trondheim er sponset av Nordic Semiconductor ASA – et verdensledende teknologiselskap med hovedkontor i Trondheim.

KLAR FOR Å TA KARRIEREN DIN TIL NESTE NIVÅ? SJEKK UT LEDIGE STILLINGER OG MULIGHETER I NORDIC SEMICONDUCTOR HER

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Regjeringen la fram budskapet på en pressekonferanse på toppen av Tyholttårnet i Trondheim fredag kveld.

Senteret eies i dag hovedsakelig av NTNU og består av Marintek og Institutt for marin teknikk. Høsten 2018 valgte regjeringen konseptet Ocean Space Laboratories som grunnlag for videre arbeid med fornyelsen av de marintekniske laboratoriene i Trondheim. Dagens laboratorier er Europas største anlegg innen undervisning.

– Regjeringen prioriterer Ocean Space Centre som skal være et internasjonalt ledende kunnskapssenter for havromsteknologi. Det er viktig at norske havindustrier bevarer sin sterke posisjon også fremover, sier statsminister Erna Solberg (H).

Kunnskapssenter

Forprosjekteringsfasen ved forskningssenteret vil starte opp i januar 2020 og Statsbygg vil være ansvarlig byggherre.

Hele tre statsråder og politikere fra alle regjeringspartiene var til stede da regjeringen la fram bevilgningen. Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) mener Norge har de beste forutsetninger for å utdanne de beste studentene til maritime og marine næringer.

– Studentene og forskerne som får nytte av dette kunnskapssenteret i forskning og undervisning, får unike muligheter, sier Nybø.

(©NTB)