Vårens heteste sykkeltrend appellerer mest til unge

tech24: Unge voksne er mest positive til elektriske sparkesykler, mens de eldste er de mest negative, vier en spørreundersøkelse.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vår redaksjonelle dekning av teknologi, innovasjon og oppstartsselskaper i Trondheim er sponset av Nordic Semiconductor ASA – et verdensledende teknologiselskap med hovedkontor i Trondheim.

SJEKK UT LEDIGE STILLINGER OG KARRIEREMULIGHETER HER

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

I aldersgruppen 18–29 år sier en drøy firedel av de spurte at de har en «svært positiv» holdning til den nyeste transportfarsotten. Like mange er ganske positive, og ytterligere en drøy firedel er nøytrale, viser undersøkelsen ABC Nyheter har bestilt fra Norstat. Med til sammen 54 prosent positive svar, er dette den eneste aldersgruppen der flertallet er positive.

Til sammen er 1.078 nordmenn over 18 år spurt om hvordan de stiller seg til elsparkesyklene, som er blitt et vanligere syn i flere byer. Svarene er på en skal fra 1 til fem der 1 er svært negativ og 5 er svært positiv.

Også blant folk i 30-årene havner rundt en firedel i hver av de to mest positive kategoriene pluss det mer nøytrale svaralternativet 3. 14 prosent eller cirka én av sju velger en av de to mest negativ kategoriene. Både i denne gruppen og den yngste gruppen svarer 12 prosent «vet ikke».

De som ligger midt på treet og svarer 3, utgjør litt grovt sett en firedel i alle alderskategorier. Misnøyen stiger med alderen, og de over 60 er mest negative. Her svarer henholdsvis 15 og 16 prosent at de er svært negative eller ganske negative. Hele 21 prosent i denne aldersgruppen svarer «vet ikke».

(©NTB)