– Det er veldig spennende tider for gründere i Trondheim akkurat nå

tech24: Selskapene i "gründerfabrikken" Work-Work nederst i Munkegata vokser ut av huset:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s  redaksjonelle dekning av teknologi, innovasjon og oppstartsselskaper i Trondheim er sponset av Nordic Semiconductor ASA – et verdensledende teknologiselskap med hovedkontor i Trondheim.

KLAR FOR Å TA KARRIEREN DIN TIL NESTE NIVÅ? SJEKK UT LEDIGE STILLINGER OG MULIGHETER I NORDIC SEMICONDUCTOR HER

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Arbeidsfellesskapet Work-Work åpnet dørene i Trondheim i januar 2016. Formål? Å tilrettelegge for at selskaper innenfor de kreative næringene i Trøndelag skulle ha bedre rammer for å stiftes, vokse og lykkes.

Siden sin spede oppstart har mengden selskaper som har sine kontorer på huset gått ned, men mengden mennesker har gått opp.

– Vi ser at flere av selskapene på huset vokser, men at det er færre bedrifter nå enn da vi startet i 2016. Flere selskaper i miljøet vårt har lykkes med å organisere sine bedrifter og gjennomføre målrettet rekruttering på en bedre måte etter at de ble en del av et miljø som bidrar med både nettverk og kompetanse, sier daglig leder i Work-Work, Sverre Solberg.

– Da vi startet Work-Work visste vi at det var mange kreative utviklere i regionen, men at disse manglet en god arena for å møtes rundt spennende prosjekter. Vi har jobbet målrettet med å matche mennesker og prosjekter vi mener kan utfylle hverandre, forteller han.

Forlater redet

I tillegg til Bertheussen IT – verdenskjent for fenomenet Wordfeud, huser Work-Work et tyvetalls kreative teknologiselskaper som jobber innenfor de kreativ næringene. Blant disse finner vi spillutviklingsselskapet Pineleaf, strømmeteknologiselskapet Parrotplay, medieteknologiselskapet Superfly.tv og spillplattformen Tiltspot.tv.

Nå har et av selskapene forlatt redet. Breach VR ble stiftet sent i 2016, som et resultat av tilfeldige møter hos Work-Work. To av selskapets grunnleggere fant tilfeldigvis sammen i puben i første etasje, rundt felles idéer om anvendelse av nye teknologier, da spesielt virtual reality. Kort tid etter at en tredje grunnlegger sa seg villig til å satse ble et nytt selskap født.

LES MER OM BREACH HER: Her er Facebook i Trondheim for å gjøre business med lokale gründere

– Vi har opplevd en sterk vekst det siste året og har ansatt ti nye medarbeidere, forteller daglig leder i Breach VR og en av Work-Works åtte grunnleggere, Marius Thorvaldsen.

– Hvilken rolle har Work-Work spilt i veksten til Breach VR?

– De har betydd mye for oss i arbeidet med å utvikle selskapet fra tre engasjerte grunnleggere med en idé og et oppstartsselskap, til å nå være moden for å overta egne kontorer og utvikle selskapet for videre vekst. Work-Work har gitt oss en unik mulighet til å rekruttere kunder, samarbeidspartnere og medarbeidere.

– Det er jo akkurat dette vi håper at skal skje, sier Borgar Ljosland, medeier av Work-Work og investeringsselskapet Kick-Ass Invest.

Han mener at Work-Works viktigste oppgave er å tilrettelegge for at selskaper får det grunnlaget de trenger for å vokse seg ut av huset.

– Vi gir selskapene trygge rammer. Nå gleder vi oss til å følge Breach VR sin reise videre ut for å erobre verden med sine unike løsninger for virtual reality!

Bare et steinkast unna

Breach VR flytter riktignok ikke langt vekk fra «moderskipet». Selskapets nye kontorer ligger kun et steinkast vekk fra Work-Works lokaler.

– Det er dette som er så fantastisk med Trondheim. Byen er stor nok til at du har alle tilbud, men liten nok til at det er korte veier mellom de ulike nodene og kompetansemiljøene som utgjør byens innovasjonsøkosystem. Selv om vi nå må flytte ut fra Work-Work for å ha nok plass til å vokse videre, gleder vi oss til å dele vår kunnskap og kompetanse med morgendagens vekstselskaper, som overtar våre gamle kontorplasser, sier Thorvaldsen engasjert.

Trondheim har hatt en politisk og strategisk forankret «Gründerstrategi» de siste årene, hvor blant annet Work-Work har hatt en sentral rolle. Med tilkomsten av nye vekstselskaper i Teknologihovedstaden ser det ut som strategien gir resultater.

– Work-Work og Kick-Ass Invest er medlemmer av klyngeprosjektet Tequity Cluster. Det er veldig spennende tider i Trondheim akkurat nå. Vi har gode arenaer der både små og store bedrifter i regionens innovasjonsøkosystem er samlet rundt felles målsetninger og et ønske om vekst. Vi opplever at våre idéer rundt hvordan man fortsetter å utvikle de kreative næringene til en vekstnæring for regionen får godt gehør lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Solberg stolt.

Facebook på kundelista

Breach VR ligger nå faktisk an til å bli en av fremtidens fyrtårn for de kreative næringene. Med teknologi-giganter som Facebook på kundelista er selskapet godt rustet for å fortsette veksten:

– Akkurat nå har vi fullt fokus på å utvikle en innovativ, ny løsning for markedet, som vi kaller Breach Reality. Akkurat hva denne går ut på gleder vi oss til å kunne dele med dere tidlig neste år, sier Thorvaldsen og smiler lurt.

– Dette kommer til å bli en gamechanger i markedet! Før vi slipper kundene om bord skal vi bruke tid på å finpusse teknologien og hente inn kapital til å rekruttere nye medarbeidere for å hjelpe oss videre.