Slik skal studenter sikres bedre undervisning

Student: Fra i høst må universiteter og høgskoler kunne dokumentere utdanningsfaglig kompetanse når de ansetter undervisere. Det skal sikre studenter bedre undervisning.

Fra i høst må universiteter og høgskoler kunne dokumentere utdanningsfaglig kompetanse når de ansetter undervisere. Det skal sikre studenter bedre undervisning.

Det nye kravet om utdanningsfaglig kompetanse for å få en undervisnings- eller forskerstilling ved norske universiteter og høgskoler, trer i kraft 1. september.

Bedre undervisning

– Jeg er overbevist om at ved å innføre dette kravet, vil vi få økt oppmerksomhet om undervisning på universiteter og høyskoler. Det vil være med på å gjøre undervisningen bedre, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding til NTB.

Studiestedene må med det nye kravet forsikre seg om at deres ansettelser følger den nye forskriften. De må også få på plass kurs eller program for å kvalifisere sine ansatte.

Norsk Studentorganisasjon (NSO) forventer at institusjonene har planene klare for hvordan de skal følge opp de nye kravene til pedagogisk kompetanse.

– De nye kravene vil sikre at undervisning blir verdsatt i større grad. Vi håper de nye kravene vil føre til stadig mer læringsfremmende undervisning og veiledning, sier NSO-leder Marte Øien.

Totalt har nær 100.000 søkere fått tilbud om studieplass denne høsten. Men ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) fullfører ikke en tredel av studentene studiene sine i løpet av åtte år.