Du kan utforme og bestille din egen t-skjorte ved å klikke på denne linken. Her finner du også informasjon om mange andre profilartikler. All produksjon foregår i Norge, og leveringstiden er mellom tre-fem dager.

– Vi har en maskinpark her som kan fikse de aller fleste oppdrag. Uansett om det er et lite utdrikningslag som bestiller 10 skjorter, eller en større næringsvirksomhet som skal ha 1000, forklarer avdelingsleder Jan Erik Balto i Tshirt.no inne i tekstiltrykkeriet.

Bedriften flyttet inn i nye lokaler i Fridheimveien ved Leo’s Lekeland sommeren 2019, og har mer en doblet sitt areal med produksjon, lager og eget showroom.

Stadig mer populært

Hva har Nidarosdomens guttekor, NTNU, Idrettslaget Trygg/Lade og russen i Trondheim til felles? Svært lite, vil du kanskje si.

Alle bruker imidlertid trondheimsbedriften Tshirt.no når de skal profilere seg.

Bruk av tekstiler som medium har de siste årene blitt stadig mer populært for å fronte forskjellige budskap eller for å profilere bedrifter, lag og organisasjoner.

– Siden vi startet opp her har oppdragsmengden være økende hvert år, forteller han.

– Hvem er kundene?

– Det er alt fra privatpersoner til store bedrifter og reklamebyrå. Ingen oppdrag er for små eller for store for oss, smiler Balto mens han guider vei gjennom det velfylte lageret.

– Dere tilbyr også andre produkter?

– Ja, vi trykker alt det du ønsker et budskap på – fortrinnsvis tekstiler, kopper, bannere og lignende. Det aller meste produserer vi lokalt i våre lokaler, men vi har gode samarbeidspartnere på mer spesielle produkter.

Arbeidsveileder Paul Bardal viser frem et lekkert tekstiltrykk. Leveringstiden er 3-5 dager.

Kortreist og kjapt

Svært rask leveringstid er en annen god grunn til å velge Tshirt.no. Normalt kan de levere produktene innen tre til fem dager fra de har mottatt bestilling.

– Veldig kjapt i forhold til utenlandske aktører?

– Helt klart. Det handler om trygghet for kunden. Og hvis det skulle oppstå noe krøll underveis, er det veldig greit å kunne forholde seg til kortreist norsk aktør, sier Balto og forteller om et skikkelig hasteoppdrag de hadde for noen år siden.

– Det var en festival på Østlandet som ringte oss. De hadde panikk. De hadde bestilt 1000 festivalskjorter fra en leverandør i utlandet. Det hadde imidlertid vært brann i fabrikken der nede. Nå var det krise. Kunne vi fikse oppdraget og levere innen festivalen åpnet portene om to dager? Det ble litt overtid, men vi klarte det. Kunden var veldig lettet, for å si det mildt, smiler Balto.

Han legger også vekt på det økonomiske aspektet.

– Fra april må de som handler slike produkter på nett betale moms (25 prosent) fra første krone. I tillegg kommer selvsagt dyre fraktkostnader og lange leveringstider, påpeker han.

Image with visual paralax effect

Arbeidsveileder Paul Bardal, grafiker Ida Lundamo og avdelingsleder Jan Erik Balto inne i tekstiltrykkeriet til Tshirt.no rett ved Ladeveien.

Sier sjelden nei

Kundene som tar kontakt med Tshirt.no har ofte vidt forskjellige ønsker. Noen kommer med ferdige motiver som kan trykkes omgående, mens andre har kun en omtrentlig ide om hva de vil ha.

– Vi kan selvfølgelig hjelpe til med hele prosessen, forsikrer grafiker Ida Lundamo.

Kundene kan selv velge mellom en rekke trykkemetoder – fra direkte digitaltrykk og folietransfer, til silketrykk og brodering.

– Det høres kanskje teknisk og vanskelig ut, men vi finner alltid gode løsninger alt etter hva som er best egnet i forhold til motiv, anvendelse, type tekstil, pris og antall, legger hun til.

– Får dere mange merkelige forespørsler?

– Ikke mange, men det hender, smiler hun.

– Alt er lov?

– Vi har sagt nei noen ganger når tekst og motiv har vært langt, langt over streken. Men vi har høy takhøyde her.

Samfunnsnyttig

Tshirt.no er en avdeling i Asveco AS. De ansatte er personer som ikke kan ta del i det vanlige arbeidslivet. På oppdrag fra NAV sysselsetter Asveco folk i arbeidstilbudet Varig tilrettelagt arbeid (VTA). Tilbudet er rettet mot mennesker som har uføretrygd og som har nytte av å delta i arbeidslivet. Asveco bistår også de ansatte i VTA med å kunne finne tilrettelagte arbeidsplasser i ordinære virksomheter.

– Vi har i tillegg tilbud om arbeidspraksis og teoretisk undervisning for mennesker som trenger å styrke sine muligheter for å komme tilbake til arbeidsmarkedet eller utdanning, forklarer arbeidsveileder Paul Bardal.
Asveco AS er et helheid datterselskap av Norservice AS.

Du kan utforme og bestille din egen t-skjorte ved å klikke på denne linken. Her finner du også informasjon om mange andre profilartikler. All produksjon foregår i Norge, og leveringstiden er mellom tre-fem dager.