– Krambua har lange og solide tradisjoner som Trondheims lutefisksted. Dette er mat vi brenner for, og vi strekker oss langt for at opplevelsen skal bli perfekt for våre gjester. I «gamle dager» luta vi til og med fisken selv i lokaler på Nardo. I dag har vi funnet frem til den leverandøren vi mener leverer den beste fisken. Da måtte vi se sørover, til Edward Johnsen AS på Averøy. Han leverer ryggstykker av den skyhøye kvaliteten vi er på jakt etter, forteller kramkaren sjøl, Thomas Haug, som understreker at det i tillegg til den tradisjonelle lutefisken, selvfølgelig også serveres ribbe og pinnekjøtt tilberedt etter alle kunstens regler fra den 21. oktober:

– Og nytt av året er julelunsj fra klokka 1100. Ikke så mektig som hovedretten på ettermiddagen og rimeligere,  forteller Haug.

FORTSATT MULIG Å SIKRE SEG JULEBORD PÅ KRAMBUA. KLIKK HER

Skinnende hvit fisk

Kjøkkensjef Ivars Melderis styrer den gastronomiske skuta på nye Krambua og er toppkokk med internasjonal erfaring. De siste dagene har han testet råvarene og finstemt teknikken for sikre at lutefisken blir perfekt når gjestene strømmer på:

– Jeg er rimelig sikker på at den sitter nå, og at selv de mest fanatiske lutefiskentusiastene vil bli mette og fornøyde, sier Melderis og setter et fat med skinnende hvit fisk på bordet.

Image with visual paralax effect

– Tilbehøret er klassisk: Poteter, potetlefse, brunost, sennepssaus og sirup, sier han før han haster tilbake til kjøkkenet.

Og det kritthvite ryggstykket på 700 gram skjelver på fatet idet kokken går over de orginale gulvplankene på Krambua..

Så da er det bare for oss heldige utsendte å gi seg i kast med godsakene. Og vi oppsummerer den helnorske, gastronomiske opplevelsen – i all enkelhet: – Å herregud så godt!

Krambu-sjela intakt

En nytelse er det også, å sette beina innenfor dørstokken på Krambua. Her kommer du inn i lokaler som har byens vakreste buevinduer. Lyset strømmer inn og avslører at Krambua har gjennomgått en total renovering, men oppussingen har ikke gått på bekostning av den genuine Krambu-sjela – den er fortsatt intakt. Og satsningen har åpenbart slått an hos Trondheims befolkning:

LES MER: BLÅSER NYTT LIV I KRAMBUA MED JAZZ, BLUES OG BUNNSOLID MAT

– Vi er glade og ydmyke, vi som jobber her. Trondheim har tatt så godt imot oss etter nyåpningen. Besøket har vært fantastisk, så nå har jeg doblet staben. Det beste laget er på plass. Nå skal vi gi av oss selv, og følge drømmen: Og det er å gjøre Krambua til Trondheims møteplass, sier Haug, som lover mye god stemning fremover.

Ikke minst i form av livemusikk:

Musikk og kultur

– Nå fyller vi Krambua med musikk og kulturopplevelser fra øverste hylle. Operapub skal selvsagt fortsette som i dag. Utrolige flinke utøvere som synger så vakkert at det ikke er uvanlig med blanke øyne blant publikum. Så har vi vært så heldige å få med oss Trondheim Bluesklubb, som har konserter her hver lørdag. Og som om det ikke var nok, så er Krambua også åsted for legendariske Kroks Jazzcafe. Så dette blir bra, her skal det bli mye god stemning fremover, lover Haug.

FORTSATT MULIG Å SIKRE SEG JULEBORD PÅ KRAMBUA. KLIKK HER

Image with visual paralax effect