Tagging og grafitti: Derfor bør du fjerne det raskt

sponset sak: Spraymaling (tagging og graffiti) på vegg har en egen evne til å sitte meget godt fast. Det er jo forsåvidt også poenget til den som spraymaler. Men det kan være til stor bry for vaktmesteren, styrelederen, eller en privatperson som ikke ønsker dette på veggen sin.

Du har kanskje vært der?

Den som prøver å fjerne malingen selv, kan dessverre risikere å skade overflaten på veggen hvis han eller hun vasker for hardt. Man kan også oppleve at spraymalingen fortsatt er delvis synlig når en er ferdig vasket. Det er fordi at de som sprayer på vegg ofte blander ulike farger og malingstyper i graffitien.

Spraymaling vil gradvis trekke seg inn i veggen over tid. Det resulterer i at gammel graffiti er vanskeligere å fjerne enn den som er helt fersk.

Hvis du ikke sliter med graffiti akkurat nå, men ønsker en enkel fasadevask – så er dette noe vi kan hjelpe til med.

Hemmeligheten bak fjerning

Graffitifjerning er en komplisert prosess. Ett enkelt vaskemiddel får ikke bukt på flere ulike typer maling. Vi må kjenne til – og blande – ulike kjemikalier for å få bukt med de ulike malingstypene.

Hemmeligheten bak vellykket graffitifjerning er en kombinasjon mellom bred kjemikunnskap, viten om underlag, riktig metode ved høytrykkspyling, vanntemperatur og værforhold. Alt dette spiller på lag når vi skal finne ut hvordan taggingen bør fjernes.

Visste du forresten at graffiti kan gi et dårligere innemiljø? Graffiti og spraymaling hindrer overflaten på veggen i å puste, fordi porene i overflaten blir dekket av malingen. Graffiti vil derfor kunne gi dårligere luftkvalitet innendørs, og i verste fall gi utslag som hodepine og andre smerter.

Vi kommer gjerne på befaring og foreslår hvilken løsning som vil være mest prisgunstig og praktisk for din vegg.

Prosessen er enkel

Først kommer vi på befaring og finner ut av hvilke kjemikalier som må brukes. Deretter sender vi ut et team som fjerner spraymalingen på cirka én arbeidsdag.

Etter å ha fjernet grafittien, kan vi legge på en forebyggende voks som hindrer spraymaling i å klistre seg til veggen.

Er dette noe for deg? Les mer om graffitifjerning her, eller send oss en melding i kontaktskjemaet, så ringer vi deg så fort vi kan.

Befaring

Fordi vi har et ekstra fokus på faglig kvalitet og miljømessige hensyn, er det viktig at vi får komme på befaring før vi kan takke ja til et oppdrag og gi deg et pristilbud. Det er selvfølgelig helt kostnadsfritt, og gir alle parter trygghet i hvordan oppdraget bør utføres.

Se hva vi kan tilby av tjenester her, eller les mer om oss i Trøndervask.