«Syltynn, topptrent & dønn ærlig»: Rigmor Galtung i Olavshallen lørdag

sponset sak: 8. februar gjester komiker Rigmor Galtung Olavshallen med sin kritikerroste forestilling "Syltynn, topptrent & dønn ærlig".

Siden i fjor har komiker Rigmor Galtung turnert rundt i landet med sin kritikerroste forestilling: «Syltynn, topptrent & dønn ærlig».

– For første gang står jeg alene på scenen, litt skummelt men veldig takknemlig sier Rigmor Galtung.

Forestillingen er skrevet av Forfatterne Bak «Nytt på Nytt» med Elisabeth Botteri i spissen.

– Det skjer stadig noe spennende med de personene jeg imiterer så hver forestilling er forskjellig. Nå har jo f.eks flere gått ut av regjeringen så da måtte tekstforfatterne mine skrive inn nye ting slik at det publikum møter alltid er aktuelt. Det er både utfordrende og morsomt sier Rigmor Galtung som i disse dager gjør seg klar for Trondheim og første forestilling dette året.

Rigmor Galtung er 50 år i år og dette feires med en humoristisk forestilling. Når man fyller 50 er det tid for en oppsummering, – og spesielt i forhold til de kvinnene som har inspirert – og fulgt henne gjennom 30 år, fra første dag på Stand- Up scenen til i dag hvor imitasjon er en del av hverdagen.

Livsløgner

Forestillingen, «Syltynn, topptrent….og dønn ærlig» handler om livsløgner, erkjennelser, glede og sorg. Det «bor» nemlig veldig mange inni hennes hode, der noen er mer framtredende.

Gro Harlem Brundtland står i særstilling der, og Wenche Myhre var den første som «flyttet inn». Siden har en helg haug med folk fulgt etter. Alle disse menneskene og figurene har vært med på å prege hvem Rigmor er. Det hun nå har funnet ut, er at alle egentlig er deler og fragmenter av hvem hun er, Rigmor.

Først og fremst er allikevel dette er forestilling om å ha levd et halvt århundre,- en 50 års feiring av det å være menneske, på godt og vondt. Og at det ikke nødvendigvis er så farlig å bli eldre!

Stjernelag

Bak scenen har Rigmor fått med seg et stjernelag av hjelpere.

Blant annet skribent Elisatbeth Botterli fra «Nytt på Nytt» på NRK1, på regi Pia Foorebally, film/redigering Mona Moe og musikk Jon Rørmark . Gled dere!

– Jeg gleder meg til å besøke Trondheim. Jeg har aldri stått på Olavshallen før så jeg ble veldig glad da forespørselen kom sier Rigmor.

Noen tilbakemeldinger på showet:

– «Ga av sitt beste» – Tønsberg Blad

– «Får publikum til å bryte ut i latter allerede det første
minuttet på scenen» Budstikka.

– «Fikk se et forrykende show», Helgelendingen

– «Et flott og intelligent show. Fra humring til latterbrøl»
Bærum Frivilligsentral

– «Latteren satt løst fra første sekund», Helgelands Blad

– «Fikk se en Stand-Up komiker i storform», H Blad

– «Fantastisk forestilling» Publikum