Aleris har nå samlokalisert røntgen og sykehustjenester i nye lekre lokaler med topp moderne utstyr under ett og samme tak. Her kan de tilby sine pasienter et helhetlig og sømløst pasientforløp fra diagnostikk til behandling.

Aleris har et bredt spekter av helsetjenester. Avdelingen i Trondheim har i dag over 30 spesialister innen øre-nese-hals, hud, ortopedi, karkirurgi, plastikkirurgi og gynekologi og mye mer.

– Her hos oss treffer pasientene dyktige spesialister med lang fartstid innen sine respektive fagområder, opplyser lege ved Aleris i Trondheim, Ivan Pavlovic.

Kan komme uten henvisning

Til Aleris på Solsiden kan du komme uten henvisning. Og i de fleste tilfeller får du time på dagen. Du blir utredet før du blir sendt videre på huset for blodprøver, røntgen eller lignende. Rask avklaring og behandling – rett og slett.

Dersom en av spesialistene finner medisinske indikasjoner som fordrer kirurgisk behandling kan pasienten få tilbud om operasjon i løpet av kort tid i samme bygning.

Her er et eksempel på et helhetlig og sømløst pasientforløp: Pasienten blir henvist til Aleris Røntgen Solsiden for MR av arm på grunn av store plager i muskler og ledd. Bildene blir tolket hos radiolog og sendt til en ortoped på Aleris Solsiden. Han ser at en operasjon kan hjelpe pasienten og setter opp time til konsultasjon og operasjon.

Fra pasienten tok kontakt til han var friskmeldt og tilbake i jobb tok det en uke.

Bestill time her

Livskvalitet

På sykehuset utføres det hovedsakelig dagkirurgi. Det vil si at pasienten kan dra hjem samme dag.

Mange plages med ulike helseproblemer i hverdagen

– Vår rolle er å bidra til at alle skal få leve et så godt liv som mulig og ikke lider unødvendig, forklarer Pavlovic.

– Aleris Helse er Norges ledende private helseforetak. Vi tilbyr et raskt og helhetlig pasientforløp fra diagnostikk til behandling, fortsetter han.

En av Norges dyktigste plastikkirurger jobber på Solsiden

Den erfarne legen har jobbet for Aleris siden starten 2006. Ivan Pavlovics spesialfelt er plastikkirurgi. Han bruker brystoperasjoner som eksempel:

– Dersom en pasient ønsker en brystreduksjon skjer det ofte på bakgrunn av at de har smerter i rygg og nakke som følge av størrelsen på brystene. Hvis pasienten ønsker å øke størrelsen på brystene kaller vi det et kosmetisk inngrep. Uansett hvilket inngrep de ønsker anbefaler vi at de tar mammografi i forkant. Grunnen til dette er at det ved brystoperasjoner kan komme små arrvevsfortetninger i brystvevet. Døde fettvevceller kan gi små forkalkninger eller godartede cyster i brystet. Dette kan mistolkes ved senere mammografi, og derfor er det helt nødvendig at du gjennomfører en mammografi både i forkant av operasjonen og seks måneder etterpå. Da er det så fint å kunne gjøre det i samme bygning hos en kollega, forklarer han.

Les mer om Aleris Solsiden her

– Hender det at du eller de andre spesialistene til Aleris avdekker alvorlig tilstander som for eksempel kreft?

– Det skjer. Og da samarbeider vi svært godt med vårt eget kreftsenter i Oslo, sier han.

Gjort betydelige investeringer

Når Pavlovic guider oss gjennom de moderne lokalene til Aleris, er det åpenbart at fasilitetene og det medisinteknologiske utstyret er fra øverste hylle.

– Vi har gjort betydelige investeringer gjennom årene for å sikre at pasientene våre får det aller beste behandlingstilbudet i markedet, forteller han inne i en av operasjonsstuene.

Med seg har han operasjonssykepleier Grete Vist og anestesisykepleier Grete Skanke.

Til sammen har de to navnesøstrene over 70 års erfaring i yrket.

– Jeg må si at jeg trives voldsomt godt her på Aleris, smiler Vist.

Skanke er helt enig.

– En ting jeg setter veldig stor pris på er variasjonen i arbeidsoppgavene. Jeg liker utfordringer, i tillegg får man veldig god kontakt med pasientene, understreker hun.

– Samarbeidet og kommunikasjonen med legene er vel også tettere her, vil jeg anta?

– Helt klart, avslutter de to.

Fra 1. august kan alle røntgen-pasienter komme til helt nye lokaler på Solsiden!

– Mammografi, eller brystundersøkelser, er en tjeneste vi utfører mye av, forklarer radiolog Trine Holmen ved et av de moderne mammografiapparatene til Aleris.

– Det er fantastisk både for oss og pasientene våre å komme til Solsiden, slik at vi får samlet all aktivitet på samme sted, sier Holmen.

Bestill time her

– Er det lang ventetid?

– Det varierer litt avhengig av hvilken type undersøkelse det er snakk om, men hos oss er det svært kort ventetid dersom du velger å betale for undersøkelsen selv. Det eneste du trenger er henvisning, og det kan du få ved å bestille time hos lege ved Aleris, eller kontakte din egen fastlege, sier hun.

Aleris tilbyr også MR, CT, røntgen bentetthetsmåling for å avdekke beinskjørhet, samt ultralyd.

Ledende aktør innen røntgentjenester i Norge

Når mange hører ordet røntgen så tenker de fleste på god, gammeldags analog svart/hvitt røntgenfilm.

– Vi bruker tradisjonell røntgen mest ved enklere problemstillinger. Det kan være for å fastslå om en pasient har lungebetennelse eller for å sjekke mulige brudd og lignende. Tjenestetilbudet, kompetansen og instrumentparken vår er imidlertid langt mer omfattende, sier Holmen.

Den erfarne radiologen jobber med det beste som er å oppdrive av CT- og MR-teknologi. Den nye typen MR-maskiner tar mye raskere bilder, kvaliteten på bildene blir bedre og pasienten ligger kortere tid i maskinen.

MR er en effektiv og ufarlig metode som gir gode bilder av kroppsdeler som også er omgitt av ben og skjelett. En stor fordel med MR fremfor røntgen og CT er at det ikke brukes røntgenstråler. Diagnostikken blir i mange tilfeller mer presis enn andre undersøkelsesmetoder.

CT er en spesiell type røntgenapparat som produserer mer detaljerte bilder enn vanlig røntgenbilder. Informasjonen fra undersøkelsen bearbeides av en datamaskin slik at bildene blir tredimensjonale og kan studeres fra forskjellige vinkler. CT-undersøkelsen er særlig nyttig til å undersøke f.eks. blødninger, hjernesvulster, hjerneskader og oppdage svulster.

– Fagfeltet har utviklet seg voldsomt siden fysikeren Wilhelm Röntgen oppdaget røntgenstrålene i 1895?

Holmen smiler godt:

– Det kan du trygt si. I dag tør jeg påstå at vi er blant de ledene innen vårt felt i Norge, avslutter Holmen.

Bestill time her