Foto: Øyvind Blomstereng

Trondheims sportsbar nummer 1 – O`Learys i Olav Trygvassonsgate – deltar nå i et eget, FN-styrt program for skolemat i  utviklingland.

Kortversjonen er som følger: Bestill et kampanjemåltid hos O´Learys, da får du ikke bare solid og velsmakende mat på bordet. Du gir også ditt bidrag til at barn i det sultrammede Etiopia får mat på skolen:

O´Learys matcher din bestilling  med å finansiere to skolemåltider. Programmet «Meal 4 meal» administreres av FNs matvareprogram.

– I fjor sendte vi 200.000 skolemåltider til Etiopia. Det gir meg en god følelse at vi viser sosialt ansvar. Det er sånt som gjør oss stolte av å jobbe på O´Learys, sier kjøkkensjef Pavel Slavo.

Les mer om FNs skolematprogram her

Klassisk amerikansk

O´Learys er fremfor alt Trondheims sportsbar. Kjøkkenet er innrettet mot mat og snacks som passer godt når du ser sport sammen med venner. Burgere, kyllingvinger med smaksrike dipper og sauser. Solide biffsandwicher og andre amerikanske klassikere står selvsagt på menyen.

I år feirer O´Learys 30 år, og det markeres blant annet med en lang rekke amerikanske klassikere på menyen.

Hva med en Levain sandwich fylt med pulled beef, cheddarost og pico de gallo, en slags mexicansk, tomatbasert og spicy salsa.

– Den mest populære retten hos oss er buffalo wings med Olearys sauser. Spicy og med mye smak. Oppskriften er hemmelig, og den leveres fra O´Learys eget kjøkken. Sausen er helt spesiell og vi ser jo at folk er ville etter den. Buffalowings er vår signaturrett. Kjøkkenet kan best oppsummeres som klassisk amerikansk med sterkt innslag av Tex-mex. Vi snakker burgere, ribs, kyllingvinger, quesadillas og salater. Vegan og vegetarisk også, selvfølgelig, sier kjøkkensjef Pavel Slavo.

Sjekk ut menyen her

Bestill bord her

Sjekk ut menyen her

Bestill bord her

Innehaver av O´Learys i Trondheim er Staffan Karlsson, en ringrev i Trondheims uteliv. Mange vil kjenne han som eier av legendariske 3b, som har holdt det gående i 33 år. Det er bare noen måneder siden han ble med på O´Learys-laget

– O`Learys har 80 restauranter i Skandinavia, det blir stadig flere. Grunnen til det er at det leveres kvalitet.O´Learys tar med seg det beste av sportsbar-kultur, mat og atmosfære til Trondheim. Konseptet er spesielt inspirert av sportsbarene i Boston, en av USAs eldste byer, forteller Karlsson

Og kjeden satser tungt på sport, så klart:

– Vi betaler sikkert 40-50.000 pr mnd. for å ha alle «rettigheter» på sportssendinger. Og i andre etasje har vi et skikkelig shuffleboard som er svært populært, sier Karlsson, som også åpner for å arrangere barnebursdager og konferanser etter nærmere avtale.

Image with visual paralax effect