Spis sunnere i hverdagen med tre enkle tips

sponset sak: Er det vanskelig å servere sunne retter til daglig? I en travel hverdag fylt med studier og jobb kan det være vanskelig å finne tid og overskudd til å gjøre ambisjonene om sunne og varierte middager til virkelighet.

Raske og mindre sunne løsninger sniker seg lett inn i rutiner og biter seg fast som usunne vaner. Men med noen få grep kan du enkelt få deilige og sunne retter til middag, også på hverdager. Les videre og få tre tips til inspirasjon.

Dropp ferdigmat og take-away

Ferdigretter som bare skal i ovnen eller varmes i panne er enkle å lage. Take-away er enda enklere. På denne måten kan du enkelt og raskt få maten på bordet, uten å måtte bruke timevis på å lage mat på kjøkkenet. Imidlertid er mange av ferdigrettene du finner i kjølediskene fylt med sukker, salt, fett og tilsetningsstoffer. Og det kan være vanskelig å fatte hvor sunn eller usunn middagen din til slutt blir når du kjøper den ferdig laget.

Derfor er det lurt å lage middagen selv. Da vet du nøyaktig hva som er i maten du serverer. Men kanskje du tenker at det høres kjipt ut å stå på kjøkkenet hver dag og lage mat fra bunnen av – og at det krever mye handling, tar for lang tid, og at det blir vanskelig å finne ut hva du må gjøre hver eneste dag. Men det trenger ikke være et stort prosjekt å lage hjemmelaget middag i hverdagen. Du kan gjøre det veldig enkelt for deg med en matkasse.

Bestill en matkasse direkte hjem til døren

En matkasse er det perfekte valget for deg som ønsker å lage maten selv, men foretrekker å unngå bryet som kan følge med. En matkasse sparer deg fullstendig for å handle, og du trenger ikke å tenke over hvilke retter du skal lage. Matkasser er kasser som inneholder alt du trenger til middagen; du får både enkle oppskrifter og alle nødvendige ingredienser. Matkassen leveres direkte hjem til deg, så du sparer tid ved å hoppe over handleturen. Det er både effektiv og enkelt

Det finnes flere ulike leverandører av matkasser, men noen har begrensninger på hvor de kan levere. En av leverandørene som leverer matkasser i Trondheim er HelloFresh.

Målet for HelloFresh er at vi alle skal ha mulighet til å nyte deilige og sunne middag i hverdagen, som vi selv har laget. Derfor leverer de matkasser fylt med ferske ingredienser og lette oppskrifter direkte til deg som bor i Trondheimsområdet.

Hos HelloFresh satser de på ferske ingredienser og råvarer av høy kvalitet, slik at du får valuta for pengene – og da satser de også på å tilby gode priser. Med matkasser kan du spare tid, krefter og penger, samtidig som du får deilige, smakfulle og sunne, hjemmelagde måltider.

Lag større porsjoner når du først er i gang

Selv om det selvfølgelig er lurt å unngå matsvinn, kan det være både tid og penger å spare på å lage større porsjoner enn vanlig. Når du fortsatt er i gang med å svinge panner, gryter og gryter på kjøkkenet, kan du like gjerne lage nok til noen ekstra porsjoner som du kan spise senere.

Noen retter egner seg selvsagt bedre til store porsjoner enn andre. Er du for eksempel i ferd med å lage en god kjøttsaus, kjøttkaker, eller suppe, er det ikke noe problem å skalere opp oppskriften slik at du får mye til fryseren. På den måten kan du bare trekke den ferdige maten opp fra fryseren og varme den neste gang du føler deg uoppfinnsom og trenger en rask og sunn middag.