Lørdag 3. desember braker det løs i Trondheim Spektrum når Åge Sten Nilsen & Ensemble inviterer til arenaversjonen av kritikerroste «The Show Must Go On». Showet vises kun denne ene kvelden så her gjelder det å være raskt ute skal man sikre seg billetter.

For etter 11 år veiene og 650 000 publikummere, valgte Sten Nilsen i 2018 å avslutte turnéaktiviteten til fordel for kun én eksklusiv forestilling i året. Den første arenaversjonen fant sted i et utsolgt Oslo Spektrum i november 2019.

? Eksklusivt leser-tilbud: Klikk her 0g få 20 prosent rabatt på billetter

Årets etter stod Trondheim for tur hvor folk gikk mann av huse for å sikre seg billetter før showet måtte avlyses på grunn av pandemien.

Nå er imidlertid Sten Nilsen tilbake – mer sulten enn på lenge. Med seg på scenen har musikeren som for 2 år siden gjorde trønder av seg, noen av landets fremste musikere, sangere, dansere og akrobater.

Start med lyd

«The Show Must Go On» er et musikkshow utenom det vanlige. I de to timene det musikalske fyrverkeriet varer spares det hverken på krutt eller adrenalin. «The Show Must Go On» er et absolutt must for alle som har et forhold til Queen og Freddie Mercury.

Superhelter og skorpioner

Vi møter en travelt opptatt Åge Sten Nilsen for en prat om det kommende showet i Trondheim Spektrum og planene fremover.

For 17 år etter at «Wig Wam» raljerte hitlistene med MGP-låten «In My Dreams», er frontvokalist Åge «Glam» Sten Nilsen mer «hot» enn noen sinne. Også i det store utland.

-Det hele er litt surrealistisk. At amerikanske konsertsteder sommeren 2022 skulle skrike etter konsertdatoer med Wig Wam er jo bare helt vilt, jubler Sten Nilsen.

Årsaken til mega-comebacket er at låten «Do Ya Wanna Taste It», som bandet for øvrig slapp helt tilbake i 2010, ble valgt til introsang for den nye superheltserien «Peacemaker» på HBO Max. Bak serien står filmskaperen James Gunn, kjent fra blant annet Marvel-filmene «Guardians of the Galaxy»

Låten har etter at første sesong hadde premiere i januar tatt verden med storm. På iTunes oversikt over de bestselgende rockelåtene har «Do Ya Wanne taste It» gått til topps i både USA og England. Låta har også vært i toppen av Spotify sin oversikt over hvilken musikk som deles mest i USA.

For Sten Nilsen og Wig Wam har «Peacemaker»-suksessen også vært et stort «Takk-for-sist» til bookingbyrået United Stage, som droppet bandet bare dager før det hele eksploderte. Flere internasjonale nyhetsmedier har plukket opp saken om det norske bandet som ble avskrevet like før «gjennombruddet».

? Eksklusivt leser-tilbud: Klikk her 0g få 20 prosent rabatt på billetter

Men før Wig Wam setter kursen over dammen skal bandet dele scene med legendariske Scorpions som kommer til Trondheim den 8. juni. Bandet har siden debutalbumet «Lonesome Crow» i 1972 vært regnet som et av verdens beste hardrockband.

Sten Nilsen ser ekstra frem til å skulle dele scene med Scorpions-trommis Mickey Dee.

-I 2013 var Mickey og jeg med på å starte bandet Nordic Beast sammen med blant annet John Norum fra Europe. At Mickey følte han måtte takke ja da tilbudet fra Scorpions kom er helt forståelig, forklarer Sten Nilsen.

I løpet av sommeren skal Wig Wam også spille på Norges største rock- og metalfestival «Tons of Rock» på Ekebergsletta i Oslo, og «Helt På Vidda Festivalen» på Geilo.

Bandet står også på plakaten under «Indoor Summer 2022» i Hamburg og «Rocknacht Tennwil 2022» i Sveits.

Åge Sten Nilsen (bildet) er «hottere» enn noensinne. Nå inviterer den 52 år gamle glamrockeren til spektakulær Queen-hyllest i Trondheim Spektrum.

The Show Must Go On

2022 tegner med andre ord til å bli et kjempeår for Åge Sten Nilsen. Kontrasten til de to foregående årene kunne ikke vært større i følge musikeren selv.

? Eksklusivt leser-tilbud: Klikk her 0g få 20 prosent rabatt på billetter

-Jeg har jobbet i kulturbransjen i over 20 år og har alltid finansiert egne prosjekter selv. Da pandemien rullet inn over landet var jeg i likhet med resten av kultur-Norge avhengig av offentlig støtte. Det å stå med lua i hånda hos NAV og Kulturdepartementet var ikke noe kjekt, forklarer Sten Nilsen som legger til at han flere ganger holdt på å «gå på veggen» av kjedsomhet.

Men pandemien skulle også bli en slags «blessing in disguise» for den 52 år gamle glamrockeren.

-Jeg ble i denne perioden, hvor det lille som var av aktiviteter skjedde lokalt, kjent med musikermiljøet i Trondheim på en helt annen måte enn jeg ellers hadde blitt. Jeg knyttet mange spennende kontakter som jeg blant annet har med meg i forbindelse med «The Show Must Go On».

-Kan du lette litt på sløret?

-Akkurat hvem vi vil komme til å ha med oss på scenen vil vi offentligjøre i tiden frem mot showet. Det som imidlertid er sikkert er at mye av showet i Trondheim Spektrum, i likhet med showet i Oslo Spektrum, vil være av lokal tapning, lover Sten Nilsen.

«The Show Must Go On» går av stabelen i Trondheim Spektrum lørdag 3. desember. Dørene åpner kl. 18.30. Showet starter kl. 20.00

PS! I mai giftet Åge Sten Nilsen seg med sin Christine Grande som glamrockeren traff i på en fest i Stjørdal i 2018. Bryllupsfesten ble holdt i Frimurerlogen, mens bryllupsreisen ble lagt til Las Vegas.

? Eksklusivt leser-tilbud: Klikk her 0g få 20 prosent rabatt på billetter