– La ungene svinge seg i toppen av ei skipsmast, lete etter spennende troll i eventyrskogen, bli med på gruvesafari eller besøk et ekte båtbyggeri. Mulighetene er mange for både store og små som vil utforske Museene i Sør-Trøndelag (MiST), forteller Aina Berg, markedskoordinator i MiST.

Aina Berg, markedskoordinator i MiST. Foto Studio Prud.

Med SOMMERKORTET kan du besøke 11 museer som står klare for å ta imot deg og familien din i hele sommer.  Med sommerkortet går hele familien så ofte de vil på museum fra 18. juni til 18. august. Kortet gir fri inngang på alle MiST-museer for to voksne og barn under 16 år i følge med voksen.

Kortet gjelder for Rockheim, Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, Ringve Musikkmuseum, Orkla Industrimuseum, Museet Kystens Arv, Kystmuseet i Sør-Trøndelag, Norsk Døvemuseum, Trondhjems Sjøfartsmuseum, Rørosmuseet, Trondheim kunstmuseum, og Rindal skimuseum.

Les mer om våre museer her!

– Vi ønsker å vise fram hvor mange spennende, lærerike og morsomme opplevelser man kan få på våre museer. Hos oss finner både barn og voksne noe som vekker følelser, interesse eller nysgjerrighet.

Lyst til å vite mer om Sommerkortet?

Friluft

– Det som er ekstra fint med våre museer er at de stort sett kan kombineres med frisk luft og uteliv, sier Aina Berg

På tunet på Rindal skimuseum er det god plass til å slå hjul, leke gjemsel eller bare ligge på ryggen i gresset og høre fuglene kvitre.

Rørosmuseet byr på mange familieaktiviteter ved Doktortjønna, eller man kan ta en rusletur på Sleggvegen og bare nyte det historiske suset.

På Kystens Arv på Stadsbygd kan man ro i elva, fange krabber eller besøke et ekte båtbyggeri.

Senk skuldrene og bruk hele dagen i det vakre familieeldoradoet på Kystens Arv, bare 1 tme unna Trondheim sentrum. Foto: Kystens Arv.

Gå fra tun til tun på Sverresborg, mat dyra, og se utover hele det Trondheimske riket fra Kong Sverre sin borg.

Ringve Musikkmuseum er omkranset av den vakre botaniske hagen, og på Rockheim kan man briljere i skateparken før eller etter museumsbesøket.

Lek og læring

– Det er et stort mangfold å velge mellom, og stor variasjon i aktiviteter. Skal man ta seg en dagstur fra Trondheim anbefaler jeg at man tar med barna til Orkla Industrimuseum hvor de kan reise med gamle tog på Thamshavnbanen og bli med ned i de dype gruvegangene, forteller Berg.

Image with visual paralax effect

Togturen i 100 år gamle vogner på Thamshavnbanen slår like godt an tl både foreldre og barn. Husk å reserver plass! Foto: Orkla Industrimuseum.

På Kystmuseet i Sør-Trøndelag kan man bestille tur til et ekte fiskeoppdrett mot et tillegg i prisen. Da kjører man RIB ut for å lære om moderne havbruk, og for å mate den hoppende laksen:

– Dette er en spennende opplevelse med vind i håret og mange sanseopplevelser, det er alltid høy selfie-faktor på disse turene. Det fine er at på våre museer finner både barn og voksne noe man liker, man får gode opplevelser sammen, sier Berg.

Skjulte perler i Trondheim

Skal man kun oppholde seg i Trondheim, er det ingen hindring for god utnyttelse av Sommerkortet. Både Rockheim, Ringve Musikkmuseum og Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er rene eldorado for barn, enten det er fint eller dårlig vær.

Berg mener også at det finnes noen litt mindre kjente museums-perler i Trondheim som barn i aller høyeste grad kan få glede av. På Trondhjems Sjøfartsmuseum er det en hel etasje for hvor de små kan utfolde seg fritt. Der kan de selv styre skuta, klatre i riggen, kle seg ut og finne det hemmelige rommet!

Skip O’Hoi! La barna være skipper for en dag på Trondhjems Sjøfartsmuseum. Foto: Studio Prud.

Norsk Døvemuseum er spesielt spennende for litt større barn. Her lærer man om hvordan man kan snakke med kroppen, og museet har et eget rom hvor man kan øve seg på å forstå og bruke tegnspråk. De aller fleste blir positivt overrasket over hvor spennende det er. Det er perfekte aktiviteter på en regnværsdag, og begge stedene er i Midtbyen og kan kombineres med en bytur, avslutter Berg.

Kjøp sommerkortet her!