Ps. Bildegalleri nederst i saken!

Vi har funnet veien til Bakkegata, og trår over dørstokken til Linn Theres sin mytiske verden – Mythos Tattoo.  I studioet jobber fire dedikerte artister som har spesialisert seg på customtegnede tatoveringer som tilpasses og utvikles etter kundenes ønsker.

Hos Mythos lages ikke tatoveringene på samlebånd etter ferdige maler: Artistene – flere av dem prisvinnende –  har investert årevis med hardt arbeid for å finne sin individuelle fargepalett, strek og uttrykk:

– Samtidig legger vi mye arbeid i å holde oss oppdatert på nye trender og stiler. Nå virker som om pandemien har gitt folk mer tid til tenke over hva de vil tatovere. Og vi ser en tydelig trend der folk vil forevige personer og gjenstander som står dem nært. Mange vil ha minimalistiske portretter av familiemedlemmer. Folk tar med seg bilder av kjente og kjære og vil ha streket ut omrisset. De vil ikke nødvendigvis ha så store tatoveringer, men pynte kroppen sin med noe som står dem nært. Med tatoveringen vil de vise sin kjærlighet, forteller Linn Theres.

Superrealisme

Ikke så rent sjelden får artistene på Mythos bryne seg på å skape superrealistiske gjengivelser:

– Det kan være barndomsbilder av seg selv eller bilder sammen med barna sine. Tatoveringer som holder seg fint gjennom mange, mange år, forutsatt at det utføres korrekt.

Men også dyreportretter, og visuelle elementer fra gaming og musikk står høyt i kurs om dagen:

–  Nylig gjorde jeg for eksempel en hel Supermario og Pokemon-sleeve rett etter at vi åpnet etter nedstengningen.  Vi bruker vanligvis opptil et år på det slikt prosjekt, men han skulle flyttet til Oslo og ville været ferdig pyntet før han begynte i ny jobb, så vi fikk gjort det unna på en måned. Han skulle jobbe som leder på en barnehage, så han ville selvfølgelig ha blant annet Pikachu på armen.

LES HISTORIEN OM MYTHOS TATTOO HER: DA LINN SÅ TATOVERINGEN TIL EN FULL SJØMANN SOM 11-ÅRING BLE HUN TROLLBUNDET.

Hygiene og forebygging av smitte ligger der som en del av ryggmargsrefleksen til alle seriøse tattoo-artister, men Theres forteller at de selvfølgelig er ekstra skjerpet nå som smitten ser ut til å aksellerere:

– Vi har økt fokuset på kundene. Mye antiback, og vi ønsker også at folk skal bruke munnbind før de kommer inn i lokalet. Vi jobber jo tett på mennesker. Ellers har vi mye erfaring med å forebygge kryssmitte for blodbårne patogener.  I dag har vi et regime som langt overgår krav og anbefalinger fra myndighetene for å unngå dråpesmitte. Tatovører er en yrkesgruppe som er drillet i korrekt bruk av hansker, munnbind og vi er vant til å ikke ta oss i ansiktet. Vi vasker studioet fire ganger daglig, bruker munnbind og engangsforkler.  Her er det trygt å komme, forteller Linn Theres.

Image with visual paralax effect

Støtte fra kundene

Tatto0-grunderen sier det har gått greit å drive studioet under nedstengingen:

– Kundene har vært fantastiske og mange kjøpte gavekort da vi holdt stengt. Vi har mange faste kunder, enkelte har fulgt meg i 13 år. De har støttet oss og passet på at vi overlevde. Og etter åpningen har det vært full trøkk.

I tatoveringsbransjen er det kvalitet og jungeltelegrafen som gjelder:

– Min gamle læremester brukte å å si at gjør du en bra tatovering så får du én ny kunde. Gjør du en dårlig, så mister du ti kunder. Så vår policy er å legge sjela i hver eneste tatovering – stor eller liten.

PS. Klikk på bildet for å booke deg en time via mail

Ut i verden

Mange tatovører er globetrottere som tatoverer seg rundt i verden, og som drar fra by til by for å gjøre gjesteopptredener:

– Ja, slik er det. Mange av oss drar ut i verden og søker inspirasjon, læring og nye erfaringer. Verden er så spennende, og det er så mange flinke og fine artister rundt omkring. Selv har jeg vært mye i Brasil og Cape Town. Det var der jeg egentlig hadde tenkt å dra etter at jeg flyttet fra Oslo. Men jeg er veldig glad jeg landet i Trondheim. Jeg stortrives.

Therese sier det er en god følelse å åpne døra til studioet om morgenen i visshet om at butikken går bra og at dette er en verden og ikke minst en arbeidsplass hun har skapt selv sammen med artistene sine.

– Ja, det er over all forventing. Da jeg kom til Trondheim hadde jeg 500 kroner i lomma og en blokk med tegninger, minnes Linn Theres.

Episk krigsmotiv signert Nicolas
Tiger signert Nicolas
Svane signert Nicolas
Tjeld og rognebær.  Artist: Felipe
Artist: Felipe
Artist: Felipe
Artist: Felipe
Artist: Felipe
Artist: Adrian
Artist: Adrian
Artist: Adrian

Strongman William viser. sin kjærlighet for Warhammer, dverger og vikingehistorie. Artist: Linn Theres.
Batman. Under arbeid. Artist: Linn Theres
Artist: Linn Theres
Fra Zelda, Nintendo. Artist: Linn Theres