PS. Bildegalleri og billettbestilling lenger nede i saken

Lysparken Lumagica er i Trondheim og kan oppleves på Kristiansten festning ut februar. Her er det satt opp flere titalls installasjoner. Lysparken er lagt opp som en rute der du som besøkende passerer flere titalls spektakulære lysinstallasjoner på veien.

Gøy at det er interaktivt

Vi tok turen og denne kvelden kunne vi møte barn, familier, studenter og eldre som koste seg i parken. Alle var ivrige etter å ta bilder og flere hadde tatt med seg kamera på kveldsturen. Både unge og gamle var ivrige etter å teste knapper og ratt som gjorde det mulig å styre lyset.

– Det veldig gøy at det er interaktivt og at barna kan få en følelse av at de styrer lysene forteller Kristin Guldberg, moren til Tobias (5 år) som står ved påfuglen og styrer lysshowet med rattet.

Også Aurora Thorsø Pettersen (6 år) er enig i at påfuglen var det fineste med hele utstillingen.

Hun besøker utstillingen sammen med mamma, pappa og besteforeldrene.

– Det er fint å se at parken kan brukes til noe annet enn fest og konserter, sier besteforeldrene.

– Spennende med lyd

De tre søskenbarna Oda Sæther(14), Helle Sæther (8) og Pernille Sæther (22) synes lyden er med på å gjøre utstillingen ekstra spennende.

De har sammen med resten av familien feiret 60-års laget til bestemor med en kveldstur i parken. Familien synes det er fint at parken brukes til arrangementer også på vinteren og at selv med litt lite snø har de storkost seg denne kvelden. 

Start med lyd

– Det er fint med aktiviteter som fanger interessen til flere generasjoner. Fargespillet er jo flott å se på, sier Tove og Monika Asklund som er på mor-datter kveldstur i parken.

De røper også at det kanskje blir en tur til før de stenger for å ta enda flere bilder. 

Mat og bar i parken

Det er mulighet for å kjøpe mat og drikke for en hyggelig og sosial pause i kafeen ved indre festning, der er det også mulighet for å kjøpe øl og vin.

Det er MK Illumination som står bak lysparken. Selskapet er kjent som Norges største leverandør av jule- og vinterbelysning, og har blant annet designet den nye lystunnelen med Mercursenteret, og står bak julebelysningen av store deler av Trondheim sentrum og ærverdige Britannia.

Slik bestiller du billetter

Billetter bestiller du raskt og enkelt digitalt. Du kan også kjøpe billett ved inngangen mot et tillegg. Familiebilletten er godt rabattert, i tillegg er det hyggelige priser for honnør, senior og studenter.

KJØP BILLETTER HER

LUMAGICA vil være åpen tirsdag–søndag til 26. februar 2023.

Åpningstidene er tirsdag–torsdag: 17.00–21.30. Fredag–søndag: 16.00–22.00.