– Vi ønsker å være et sted man kan komme til for å se på den flotte byen vår og kose seg med en kaffe eller noe annet godt i glasset – i all slags vær – forteller Line Vikrem-Rosmæl, direktør ved Scandic Lerkendal.

Selv har hun fått tilbakemelding fra flere gjester om at de trives ekstra godt når været ikke er på sitt beste.

– Det er faktisk en litt spesiell opplevelse og være så høyt oppe når regner pistrer mot ruta og snøfillene fyker forbi, forteller en av gjestene vi møter denne fredagen.

Hotelldirektør Line Vikrem-Rosmæl sammen med konferansegjester fra Østlandet.

Hotellet er fylt av 600 konferansegjester fra hele landet, og om et par timer er det felles samling til middag.

Noen har funnet veien til baren i toppetasjen og setter pris på litt mingling i mindre former før resten av konferansen braker løs.

– Utsikten er upåklagelig og drikken er god, sier Edmund Berget og tar en skål med sine venner fra Østlandet.

Vil ta tilbake hotellbaren

Utsikten Lounge åpnet i januar i fjor og har trukket mange hotellgjester opp i høyden.

Nå ønsker hotelldirektøren at flere byfolk skal bli bedre kjent med den litt ukjente skybaren.

–Her er vi faktisk 75 meter over bakken – like høyt som Tyholttårnet, men vi er jo mye nærmere byen da, forteller hotelldirektør Line Vikrem-Rosmæl.

Etter et rolig startår og mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde gjester utvider de nå åpningstidene.

– Fra og med denne måneden vil vi ha åpent både på fredager og lørdager – da kan du nyte utsikten fra toppen av hotellet på fredager fra klokken 16 og lørdager fra klokken 18, forteller hun.

Kjetil Sørensen bor i nærområdet og liker å ta en stopp i Utsikten Lounge på vei hjem fra jobb. – Det er en bra måte å avslutte uka på, og ta den siste arbeidstimen her oppe i høyden, forteller han.

En av de som allerede har oppdaget denne muligheten er Kjetil Sørenssen fra Trondheim.

Han har som regel travle arbeidsuker i jobben som Country Manager i ARM Norway, men når fredagen begynner å tippe mot helg hender det han legger turen innom hotellet på vei hjem.

-Det er en bra måte å avslutte uka på, da tar jeg den siste arbeidstimen her oppe før jeg drar hjem og spiser taco med resten av familien, forteller han.

Feirer kjærligheten

Denne våren satser hotellet på Lerkendal på å tiltrekke seg flere ulike arrangementer i baren som ligger i 21.etasje.

Først ut er Midtnorsk Fortellerforum som sørger for en ny og litt annerledes kulturkveld på selveste Valentinsdagen.

– Denne dagen feires kjærligheten her oppe, og etterpå kan de som ønsker det nyte en bedre middag i vår bistro i første etasje, oppfordrer hotelldirektøren.

Tove Anita Olsen er en av fem fortellere som denne kvelden byr på et assortert utvalg av kjærlighetens underfundigheter.

– Det er mange former for kjærlighet, og denne kvelden byr vi på eventyr og mer tradisjonelle historier, fra Adam og Eva til Superman, forteller hun.

Olsen er en av mange fortellerildsjeler i Midtnorsk Fortellerforum som er prøver å holde gamle fortellertradisjoner i hevd, gjennom månedlige arrangementer rundt omkring i byen.

– Fortellingen er den eldste underholdningen vi kjenner til, men den har også vært en viktig kilde til kunnskap og læring opp gjennom tidene, sier hun.

Bartenderne ved Scandic Lerkendal trives godt med å jobbe i 21.etasje.

Det er første gang de lager en egen kveld tilegnet kjærligheten og ser fram til å forteller historier i toppen av Scandic Lerkendal, som også tidligere har markert Valentinsdagen på ulikt vis.

Onsdag 14.februar mellom klokken seks og sju er det kjærlighetsfortellinger som står på menyen i Utsikten Lounge

Hotelldirektøren har sett at det også i Norge er en økende trend med å feire Valentinsdagen, og har gode erfaringer med slike helaftener fra tidligere år.

– Denne onsdagen holder vi åpent i Utsikten Lounge så de som ønsker en helaften med sin kjære er hjertelig velkommen til en drink eller kaffe avec her oppe etter middag, sier direktøren og slår av en prat med konferansegjestene.

Hotellet har alle rettigheter både i toppetasjen og i Lerkendal Bistro og bar som ligger innenfor hotellresepsjonen i første etasje.

Fotball og burger

Scandic Lerkendal ligger vegg i vegg med Lerkendal Stadion og blir ofte omtalt som selveste fotballhotellet i Trondheim.

–  For de fotballinteressert viser vi alle premier league kampene på TV-skjermer i Bistroen, ellers er det jo mye fotball på de andre dagene også, sier hun.

Image with visual paralax effect

Lerkendal bistro & bars nye søndagskonsept heter Fotball and Burger. Fra klokken 13 på søndager kan du se fotball på TV-skjermer og nyte god mat og drikke i hotellets bistro i første etasje.

I februar starter de et helt nytt konsept som de har kalt Football and Burger.

– Fra klokken 13 på søndager byr vi på fotballkamper på storskjerm – og god mat ved siden av – enkelt og greit, men vi skal sørge for at det blir god stemning, smiler hun lurt.

Lerkendal Bistro og Bar har for mange i nærområdet blitt en nabolagsbistro, og hotellet er glad for at de er i ferd med å bli en ny møteplass for byfolk.

Stadig flere legger også turen innom hotellet når de er ute og går søndagstur.

– Det er artig å se at vi kan være noe mer enn «bare et hotell», det smitter over på oss som jobber her og vi vil gjerne ha flere stamgjester, avslutter hotelldirektør Line Vikrem-Rosmæl.