Sengemakeriet Gullaksen er Midt-Norges eldste soveromsbutikk. Og har et stort utvalg av senger, sengetøy, sovesofaer og ulike sovemøbler til små leiligheter.

Sigurd Gullaksen og sønnen Andreas har over 30 års erfaring og kunnskap i bransjen. Sigurd startet opp på Støren for 34 år siden med vannsenger og furumøbler.

– Vi hadde kunder fra Trondheim og omegn som ville ha vannsenger, forteller Andreas Gullaksen som nå har tatt over som daglig leder for Sengemakeriet.

Til Fjordgata flyttet de i 1988. Da hadde de en vannsengbutikk i Fjordgata 45. Og en ren møbelbutikk i Fjordgata 70.

– Den gangen var møblene i solid kvalitet. Noe annet enn mye av det som selges nå. Det er trist at møbler skal være så billig. Folk forventer at møbler skal være billig. Det er en bruk-og kast-mentalitet og det er ikke greit for miljøet, sier Andreas.

—————————————————————————————————————————–

Sjekk ut sovesofaene som har alt: Komfortabel å sitte i, veldig god å sove på og elegant design. Med det store utvalget og alle designmulighetene skal det bli enkelt å finne sofaen som passer inn.

Image with visual paralax effect

– Satser dere på kvalitet?

– Ja, vi selger kun produkter vi kan stå inne for. Vi tar heller ikke inn tilbudsmodeller for å selge mengder. Da vet man at det går utover kvaliteten, sier Sigurd Gullaksen.

Butikklokalet i Fjordgata har utstilt mange modeller som kundene kan prøve. Det finnes også et godt utvalg i sengetøy.

– Vi synes det er viktig at kundene skal kunne kjenne på kvaliteten på sengetøyet også, sier Sigurd.

Spesialister på senger til små leiligheter og gjesterom

I tillegg til et variert utvalg senger fører Gullaksen sengeløsninger til små leiligheter og gjesterom.

– De produktene som skiller oss ut er skapsenger og sovesofaer til små leiligheter. Senger som kan felles sammen til sofa, skrivebord, bokhylle eller kommode foran. Vi tilpasser løsninger til hver kunde, frakter hjem til dem, og monterer for de som vil det, sier Andreas.

Sengeløsninger til folk med små leiligheter er spennende, fordi man kan virkelig hjelpe kunden med å utnytte rommene maskimalt tilføyer han.

– Vi snakker med kunden for å finne riktig sengeløsning, sier Andreas og viser fram skapsenger, sovesofaer, og en sovestol i solid kvalitet og design.

– Det er gode senger til besteforeldrene når man skal ha barnevakt, hinter Andreas forsiktig fram.

———————————————————————————————————————————

Sjekk her hvordan du kan spare over 500 000,- kr på å kjøpe en skapseng kontra et ekstra gjesterom: I de fleste storbyene ligger kvm pris på 40-100 000 kr. Det betyr at hvis man kjøper en leilighet med et gjesterom på 10 kvm. så vil det faktisk koste 500 000 kr. ekstra hvis vi tar utgangspunkt i en kvm-pris på 50 000kr pr kvm. En skapseng lar deg utnytte plassen maksimalt.

Vann- og helsemadrasser

– Vi har kunder som skal ha vannmadrasser til sanserom. Vannmadrasser som tilfører varme og å kjenne bevegelighet til de som ikke har det. Det er blitt oppmerksomhet rundt helsefordelene med dempede vannmadrasser.

Også utenlandske kunder som vil ha en annen hardhet enn hva vi er vant til, finner veien til Sengemakeriet Gullaksen:

– De kommer hit og får det som er riktig for dem. Vi importerer helsemadrasser og andre hardheter fra Belgia og Tyskland, og de koster ikke mer enn fjærmadrassene, forteller Sigurd.

Mer enn bare butikk

Kundeløftet til Sengemakeriet er å selge kvalitetsprodukter til lavest mulig priser:

– Ved at vi har nettbutikk, så er vi nødt til å ha konkurransedyktige priser på varene våre. Vi driver utkjøring og montering til kunden, og tar med gamle senger og emballasje. Det er positivt merarbeid for oss, som folk setter stor pris på, sier Andreas.

Sovesofaer kommer med mye emballasje, som det kan være vanskelig å bli kvitt for de som ikke har bil, eller eldre mennesker som kjøpt mindre leiligheter:

– Når det kommer eldre til oss og kjøper seng eller sovesofa, setter de stor pris på å bli kjørt hjem i varebilen med sengen og de andre varene de har handlet på bytur, forteller Sigurd.

Spesialbutikkene i Midtbyen

Den gangen Fjordgata var Trondheims største handlegate lå det syv møbelbutikker her. Hele kanalen var full av båter med varer til og fra byen.

Far og sønn Gullaksen tror at spesialbutikken Sengemakeriet kan overleve fint i Midtbyen:

– Så lenge vi kombinerer nettbutikk, fysisk butikk og synlighet i sosiale medier, fastslår far og sønn Gullaksen.