Fra før drifter de selskapsdelen av et annet tradisjonsrikt landemerke i byen, ærverdige Frimurerlogen.

Mojos misjon i Trondheim handler om dåp, begravelser og markering av store og små begivenheter. Om konferanser, fest og moro for folk som samles privat eller i regi av arbeidsgiveren.

Som en av de største skaperne av events i Trondheim leverer de alt som trengs for å skape opplevelser for minneboka. Enten du og gjestene dine vil slå dere løs på partyplassen Provincialen i Frimurerlogen eller feire i herskapelig miljø på Lovisenlyst gård på Lade.

Image with visual paralax effect

I Frimurerlogen kan du feire i spektakulære omgivelser. Foto: Mojo Event

Men Johansen og Hillestad har de siste to årene kjempet hardt for å bevare arbeidsplasser og levebrød det siste året. Events og utleie av festlokaler er kanskje den bransjen som fikk hardest medfart under pandemien som følge av nedstengninger og harde restriksjoner. Så langt har det gått bra, men ikke uten offer: Sparegrisen er knust og oppsparte midler er skutt  inn i selskapet.

– Som mange andre har vi dessverre mistet dyktige ansatte som følge av restriksjoner og tap av omsetning. Selv om situasjonen er ustabil akkurat nå, er jeg sikker på at det er et stort og oppdemmet behov for å møtes fysisk på konferanser og feire og markere begivenheter igjen. Vi er mange som har hoppet over sosiale samlinger det siste året og som savner å møtes.  Så nå er vi på jakt etter flinke kokker og servitører igjen, sier Johansen.

På Frimurerlogen kan du leie din egen nattklubb med high-end lydanlegg og proffe musikere, DJs og bartendere. Her fra en av mange livlige kvelder på Provincialen.

Paradoksalt nok har Mojo doblet kapasiteten under pandemien. Muligheter har dukket opp og eventgründeren har slått til og satset:

Omtrent samtidig som landet ble nedstengt tok Mojo Events over driften av restauranten og festlokalene på Festningen. Det vil si restaurant Kommandanten og flere festsaler – unike perler som kanskje har gått litt under radaren til mange i byen. Lokalisert midt i det byhistoriske smørøyet og med en av byens fineste uteserveringer med utsikt over byen.

Image with visual paralax effect

På «Festningen» disponeres flere spennende lokaler med historisk sus. Foto: Mojo Event

– 13. mars 2020 gikk fristen ut på anbudet for å ta over restaurant- og selskapsdriften på Kristiansten festning. Landet var stengt ned og hadde vært det i 24 timer. Og vi lurte jo virkelig på hvor lenge dette skulle vare. Tør vi levere inn et anbud? Det er jo forpliktende. Får du det, så må du ta det. Men vi tok sjansen. Så gikk det fire måneder og vi fikk tilslaget. Deretter ble vi stengt ned av den samme staten som krevde husleie av oss på Festningen. Så vi ble jo sittende der å betale husleie, strøm og felleskostnader til den samme staten som forbød oss å holde åpent, sier han lakonisk.

Kompensasjon og tilgang til Korona-midler kunne de bare glemme, da de naturlig nok ikke hadde noen 2019-tall å vise til.

– Men i stedet for å gi opp så henta vi fram på sjuårsplanene vår. Der står det at vi som minimum skal ha fem lokasjoner på plass i Trondheim. Dermed tok vi også over driften av Louisenlyst gård og Skistua under Koronaen. Den store veksten – i alle fall i kapasitet – kom under koronaen for oss. Så nå blir det selvfølgelig spennende å se når folk vil samles igjen, smiler Johansen.

Fra venstre: Partnere i Mojo Event, Trond Hillestad og Odin Johansen.

Og som om det ikke var nok, så har Mojo i pandemiåreet gått inn på eiersiden i den amerikanske dineren  Jimis nederst i Nordregate. Med på laget og eiersiden er også mesterkokk og Fagn-grunder Jonas Nåvik, som forøvrig også bidrar ved enkelte arrangementer og events i regi av Mojo.

Image with visual paralax effect

– Har veldig lyst å drive på Munkholmen

Munkholmen – det største trondhjemske landemerket av dem alle – bortsett fra Nidarosdomen, er et sted Mojo godt kunne tenkt seg å drifte. Alle som tok turen ut i sommer er kjent med at det er fint lite som skjer på den historiske holmen og at serverings-virksomheten knyttet til en av byens største severdigheter, er lite å skryte av.

– La oss si det slik: Her er det forbedringspotensiale. Når sant skal sies så tror jeg de fleste er enige om at byen ikke ha fått til det som mange Trondheims-patrioter hadde sett for seg her ute. På Munkholmen har det vært frem og tilbake i mange år, med mange kryssende interesser. Hva som skjer her fremover, er ikke godt å si. Det virker som om båttransportøren har fått en slags midlertidig avtale om serveringsbiten i påvente av at noe skal skje.

– Det er ikke slik at det er vi som på død og liv skal drifte Munkholmen, men det hadde jo vært fint at vi som bor i byen hadde hatt muligheten til å kjøre arrangementer her ute. Og jeg syntes det hadde vært fint å kunne si ja til både trønderske bedrifter og tilreisende som ønsker spesielle opplevelser på Munkholmen. Det får de jo til mange andre steder, så det må vi jo kunne få til i Trondheim også, sier han.

Trekke internasjonalt publikum

Selv om vi er inne i en spesiell tid er Johansen og Hillestad svært optimistisk med tanke på framtida for Trondheim som destinasjon og for sin egen bransje.

Bare vi snart får kvittet oss med Covid-viruset og kommet oss tilbake til normalen. Min spådom er at så snart pandemien har roet seg, så vil det strømme til med grupper av gjester fra utlandet til byen vår. Norge anses som et trygt land, og Trondheim har opparbeidet seg et velfortjent ry som et vakkert og spesielt sted.  Matkulturen og restaurant-scenen er blitt fantastisk og i verdensklasse! Britannia har selvsagt blitt en viktig kraft som trekker et internasjonalt publikum til byen. Og dette er gjester som selvsagt vil oppleve Munkholmen, sier Johansen og drømmer litt om hvordan det kunne vært:

– Vi skulle hatt kollektivtrafikk på sjøen som gikk til Skansen, Munkholmen, Solsiden og ut til Ladeekaia og Grilstad. Dette er jo noe de får til i Kristiansund med Sund-båten. Men her i byen er det bare krangling. Det burde også vært en båt med skjenkebevilling og servering. Vi ville fått en helt ny måte å se Trondheim på. Her synes jeg vi inntar en  jumboplass når det kommer til å presentere byen vår.

Ikke overraskende mener han folk bør bli flinkere til å ta bruk byens unike og historiske lokasjoner når det skal feires og markeres. Alt for mange går på autopilot og booker hos de stor hotellkjedene:

– For all del, det er flere gode hoteller i Trondheim. Men du kommer ikke utenom at det er stor forskjell på å holde et arrangement på et hotell sammenlignet med et unikt, privat lokale som kanskje har litt byhistorie i veggene også. Alle som er på jobb, er der kun for deg og dine gjester. Ikke er det ekko i rommene, og ikke lukter det «konferanse lang vei heller, avslutter han med et glis.

Les mer om mulighetene hos Mojo Event her

Image with visual paralax effect