-Vi kan på kort varsel, gjerne samme dag som vi får henvendelsen, dra ut og foreta en verdivurdering. Ringer eller kommer man innom oss på morgenen for en kopp kaffe, så har vi ting klart før slutten av arbeidsdagen.

Joakim Erlien Grefstad er daglig leder ved DNB Eiendoms avdelingskontor på Tiller. Han mener det er viktig med nærhet til markedet man skal jobbe opp mot.

-Kontoret på Tiller har gitt oss en inngående lokalkunnskap om Trondheim Sør vi ellers ikke ville hatt. Denne kunnskapen er med på å legge grunnlaget for en trygg bolighandel, både for den som skal selge og den som skal kjøpe.

Klikk her og få gratis verdivurdering

Grefstad forteller at man ved kontoret på Tiller som regel ikke har mer enn én visning per megler per dag.

– Dette er noe vi vet mange boligselgere setter pris på og som er med på å skape ekstra trygghet i salget. Selger får med dette «eksklusiv» tilgang til megleren. Ikke bare på selve visningsdagen, men også i budrunden.

DNB Eiendom har i dag 8 forskjellige lokalkontor i Trøndelag samt en egen Nybyggavdeling. Grefstad mener god lokalkunnskap hos den aktuelle megler kan ha mye å si for hvor mye man til slutt oppnår for boligen.

-Så absolutt. For mange potensielle boligkjøpere er det å få svar på spørsmål knyttet til ting som skolekretser, nærbutikker, kollektivtransport og eventuelle planer for området, ofte like viktig som ting som går på selve boligen.

Image with visual paralax effect

Fra venstre: Joakim Erlien Grefstad, Hanne Rugsveen, Wibecke Olstad, Christofer Norland Fari.

Tiller

Selv om man innimellom kan ta på seg oppdrag sammen med Nybyggsavdelingen til DNB Eiendom, ligger hovedfokuset til avdelingskontoret på Tiller på bruktboliger.

Og det er leiligheter og famileboliger det selges desidert mest av.

-Vårt primærområde strekker seg fra Sandmoen, via Tiller og Sjetnemarka, og ned til og med Fossegrenda. Rundt halvparten av det som selges i dette området er leiligheter, resten er fordelt på eneboliger, rekkehus og tomannsboliger.

Grefstad forteller at gjennomsnitts omløpshastighet for alle typer boliger, så langt i 2018, ligger på rundt 35 dager.

-Det er selvfølgelig en del svingninger gjennom året. Tiden mellom påske og fellesferie er generelt en periode med høy aktivitet i markedet. Det merker vi også godt her på Tiller.

Ifølge Grefstad er det mange i Trondheim sør som velger å flytte innenfor egen bydel når man skal ha ny bolig.

-Mange av de som er på visning bor i området fra før. Det henger sammen med lokal tilhørighet og at man trives godt i området. En annen tendens vi ser er at flere familier velger å flytte fra sentrumsnære leiligheter til større boliger på sørsiden av byen. Dette da man opplever området som barnevennlig og med hyggelige boligpriser.

Boligprat

Grefstad har jobbet i DNB Eiendom i ca. fem år, og har siden han startet som megler i Trondheim vært en av de mestselgende i meglerkjeden. I tillegg til å fortsatt selge mange boliger i året har han nå klare ambisjoner for kontoret på Tiller.

-Vi skal være den foretrukne og mest lokalkjente megleren på Tiller og omegn. Vi skal også skape de beste kundeopplevelsene. Det er en målsetning som krever at vi hele tiden strekker oss det lille ekstra for kunden. For oss er det meget viktig at både kjøper og selger er fornøyd med jobben vi gjør.

Og som megler må man stå på både tidlig og sent.

-Vi har en kjernetid på kontoret mellom 9-16 på ukedagene. Da er det bare å stikke innom for en kopp kaffe og en uforpliktende boligprat. Utover dette blir det ofte tidlige morgener eller sene kvelder med befaringer og visninger, vi er også selvfølgelig tilgjengelig for våre kunder på telefon 24/7.

Disse treffer du på kontoret på Tiller:

Joakim Erlien Grefstad oppvokst på Byneset og har Bachelorgrad i eiendomsmegling. Han har de siste årene vært tilknyttet DNB Eiendom, hvor han har jobbet ved kontoret i sentrum og på Moholt. Nå er han Daglig leder og fagansvarlig på DNB Eiendom Tiller.

Wibecke Olstad er fra Trondheim og har bachelor i Eiendomsmegling. Olstad har jobbet i DNB Eiendom i tre år. Hun har tidligere jobbet som selger i Neras Direkte og saksbehandler i Lindorff.

Hanne Rugsveen kommer opprinnelig fra Tynset og har bachelor i eiendomsmegling fra BI Trondheim. Jobbet i DNB Eiendom i ca. 1 år.

Christofer Norland Fari kommer fra Gjøvik og er ferdig med sin Bachelorgrad i eiendomsmegling ved BI Trondheim nå til sommeren. Fari, som i dag er trainee, kommer fra en «meglerfamilie» hvor det på farssiden er drevet eget meglerfirma på Gjøvik siden 1925.

Klikk her og få gratis verdivurdering