– For oss handler det rett og slett om tilgjengelighet. Være der kundene er. Vi ønsker å ta lokalbankposisjonen i Malvik kommune, forklarer assisterende banksjef i Selbu Sparebank, Ole Anders Hindberg, utenfor de nye lokalene i Vikhovlia 1000.

Satser på framtiden

Den karakteristiske og lett gjenkjennelige logoen til banken har allerede kommet opp på ytterveggen, og de ansatte har nettopp installert seg. Både naboer og næringsliv fra Vikhammer har vært innom for hilse dem velkommen. Og det er ikke så rart. Denne delen av Malvik kommune har vært uten et nærbanktilbud i flere år.

For oss er hver enkelt kunde viktig! Kontakt oss her

– Vi åpnet dørene for knappe tre måneder siden, og har brukt den første tiden til å etablere oss i nærmiljøet. Snakke med innbyggerne og fortelle om hvem vi er. Vi har allerede sterke bånd til Vikhammer og mange gode kunder her, men for andre er vi et nytt bankbekjentskap, sier han.

– Dere tenker litt annerledes enn mange andre banker?

Hindberg smiler ned mot fjordarmen mellom Smiskaret og Muruvik.

– Kanskje det. Det koster å opprette ny filial her på Vikhammer, men vi ser ikke på dette som en utgift. Tvert i mot. Dette er en framtidsrettet satsing i et av de aller mest spennende områdene i Trondheimsregionen. Vi har voldsomt lyst til å være en del av veksten som skjer her på Vikhammer framover, fastslår han.

Vekst

Og vekst er et sentralt stikkord for både Malvik kommune generelt, og Vikhammer spesielt. Det bor i dag litt i underkant av 14 000 mennesker i kommunen. Konservative prognoser antyder en befolkningsvekst på rundt 20 prosent de neste 10 årene. En betydelig del av disse vil få adresse på Vikhammer.

– Det er et kjempespennende område for oss å starte opp i. Det er bare å se på visjonene i den nye sentrumsplanen til Malvik kommune, og ikke minst i utbyggingsprosjektene som er underveis eller nært forestående. Det er vekst og tilflytning.

Det sier Mali Otnes, finansiell rådgiver i Selbu Sparebank.

– Optimisme?

– Akkurat. Og sånt smitter over på meg som jobber med mennesker til daglig, smiler hun.

Sammen med fagansvarlig for sparing og plassering, Ole Kristian Valstad og rådgiver Merethe D. Løfald, skal hun bemanne den nye filialen.

Hos oss blir du sett og hørt! Kontakt oss her

– Vi blir et rådgivningskontoret for privat- og bedriftsmarkedet i Vikhammer der kundene kan komme etter avtale, legger Otnes til.

Ferske tall fra en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS i 2017, viser at kundene til Selbu Sparebank er langt mer fornøyd med banken sin enn de store bankaktørene. Hele 83 prosent oppgir at de er meget tilfreds med banktilbudet.

Lokal filosofi

Kontoret på Vikhammer blir det andre i Malvik kommune. Det er snart tre år siden banken etablerte sin første filial i Hommelvik. I tillegg til hovedkontoret i Selbu og filialene i Malvik har banken også avdelinger i nabokommunene Tydal og Stjørdal. Kontoret i Trondheim feiret ganske nylig 20 år i trønderhovedstaden.

– Selbu Sparebank var den aller første filialbanken som etablerte seg i Trondheim i 1997. Det er det kanskje ikke så mange som vet, sier Hindberg.

– Dere har vokst kraftig i aksen Trondheim-Selbu?

– Ja. Vikhammer er den femte filialen vår i dette strekket. Det illustrerer egentlig godt filosofien som ligger i bunn hos Selbu Sparebank, nemlig lokal tilstedeværelse og tett kundeoppfølging, understreker han.

Image with visual paralax effect

Ordføreren: – Klok satsing i et område med fantastisk utvikling

– Med tanke på den fantastiske utviklingen som vi ser i Malvik nå, så har Selbu Sparebank gjort en meget klok avgjørelse gjennom å etablere sitt andre kontor på Vikhammer, sier Ingrid Aune, ordfører (Ap) Malvik kommune.

Den første avdelingen som ble opprettet for snart tre år siden i Hommelvik, har levert særdeles sterke resultater hele veien, sier Aune.

Hun legger vekt på de enorme mulighetene som finnes for banken i Malvik.

– Kommunen er i sterk vekst?

– Absolutt. Malvik blomstrer. Vi vokser med nesten 400 innbyggere i året. Boligbyggingen er stor. Næringslivet i hele Trondheimsregionen ser i tiltagende grad mot Malvik når de planlegger for framtiden. Å være til fysisk til stede og bygge sterke nærbankrelasjoner, kommer til å bli stadig viktigere i kampen om bankkundene. Her ligger Selbu Sparebank i forkant, mener ordføreren.

Selbu sparebank tenker fremsynt ifølge daglig leder Næringsforeningen i Trondheimsregionen – Malvik

– Malvik er lenken som binder sammen Trondheim og utviklingen vi opplever østover i regionen. Når Selbu Sparebank nå velger å åpne sitt andre kontor på Vikhammer, forteller det meg at banken tenker framsynt. Og det setter vi som jobber med næringutvikling i kommunen veldig stor pris på, fastslår Kaare Hagerup.

Det var stappfull sal da Næringsforeningen arrangerte sin årlige konferanse i kulturhuset på Hommelvik nylig. Betegnende nok var hele 25 av de drøyt 130 deltagerne fra bank- og finansnæringene i regionen.

– Interessen er stor?

– Den er voldsom. Opprusting av E6  østover starter i 2019, og blir en gavepakke for strategiske næringsareal i aksen Trondheim-Stjørdal. Vi snakker arbeidsplasser, boliger og befolkningsvekst.

– Med Malvik som plommen i egget?

Hagerup smiler.

– Jeg tror Selbu Sparebank sin tidlige satsing i kommunen vil lønne seg i årene som kommer, avslutter han.

Carl-Jacob Midttun, rådmann i Malvik kommune,  har stor tro på bankens satsing på fysisk tilstedeværelse:

– Med satsingen på Vikhammer tror jeg Selbu Sparebank gjør et grep som er lurt, nemlig å være fysisk til stede i nærmiljøet til kundene. Sentralisering og digitalisering er en del av samfunnsutviklingen, men samtidig tror jeg at mange setter pris på ha et ansikt å forholde seg til. En bankkontakt som finnes der de bor, mener Midttun.

– Det handler om tilgjengelighet?

– Valg av bank avhenger av flere ting, men det er absolutt en faktor for mange. Uansett så er vi i Malvik kommune veldig glad for at Selbu Sparebank velger oss som et satsingsområde, legger rådmannen til.

For oss er hver enkelt kunde viktig! Kontakt oss her