Se Trondheim med leiebil

sponset sak: Trondheim er en liten storby midt i Norge, med varierte tilbud til besøkende i alle aldre. Med attraksjoner både sentralt og i utkanten av byen, samt høyt oppe, er det ideelt med leiebil for å nå alt man vil se.

Byen er rik på mat, musikk og historie. Med leiebil kan du oppleve mye av det på en dag, eller en helg. Du kan finne tilbud på leiebil i Trondheim på GoAutos.no, er du tidlig ute vil du kunne få større utvalg og bedre priser.

Sverresborg friluftsmuseum

En god start for å utforske Trondheim med leiebil er å kjøre til Sverresborg Trøndelag folkemuseum. I Byavdelingen der finner du fascinerende tidsbilder fra Trondheims historie tilbake til 1700-tallet og fram til i dag.

Tyholttårnet

Fra museet kan du kjøre videre til Tyholttårnet. Det er lett å parkere der, og du kan ta heisen opp til toppen og få en fantastisk utsikt over byen og omegn.

Det 124 meter høye radiotårnet ble fullført i 1985. Det har restaurant og et utsiktsplan på 67 meters høyde. Der er det et roterende gulv, som gjør at hele planet roterer en gang i løpet av en time. Så der kan du orientere deg i området mens du spiser lunsj.

Langs Nidelva

Deretter kan du kjøre inn til sentrum, og parkere leiebilen ved Nidelva. Da kan du få en idyllisk spasertur langs bryggene.

Nidelva både deler og knytter Trondheim sammen. Elva har alltid vært en viktig ferdselsåre. Fortsatt står det rekker med gamle bryggehus der, hvor varer ble lastet inn fra båter. Flere av de er restaurert, og du kan finne populære utesteder der, i tillegg til butikker og kontorer.

Hvis du ønsker å komme enda nærmere vannet så er det også mulig å leie kajakker og padle opp elva.
Du kan også leie båt i Trondheim, eller bli med på en seiltur med båten Frøya. Trondheim by Boat tilbyr båtturer på Nidelva og langs fjorden, mens du får høre om byens historie.

Britannia Hotel

Som enhver storby med respekt for seg selv har også Trondheim et eksklusivt, kontinentalt hotell. Britannia Hotel ble nylig pusset opp, og er en opplevelse i seg selv.

Selv om man ikke bor på hotellet er det mulig å besøke stedet for en dag, for å nyte spa eller spise et deilig måltid. Hotellet er hjem til den berømte Speilsalen, som i flere generasjoner har vært selve symbolet på «fine dining» i Trondheim, og fortsatt er det. Der sitter man blant speil og lysekroner, som om man var i en ballsal.Britannia Hotel troner sentralt i byen, i Dronningens gate 5.

Lokal mat

Det er også mange andre steder man kan parkere leiebilen for å få seg god mat i Trondheim. Fra spennende burgere til nyskapende og kortreist kokkekunst, har byen mange retter å by på.

Credo er en restaurant som legger spesielt stor vekt på kortreist mat. De markedsfører seg med at det de serverer er høstet, fisket og melket i Trøndelag. Credo kan levere en eksklusiv matopplevelse med over 20 retter. Hvis du vil ha et litt mer rustikt måltid kan du prøve deres søsterrestaurant, Jossa Mat og Drikke.
For å komme til Credo må du kjøre ut mot Lade. Det ligger i Ladeveien 9. De holder ikke åpent hele uka, kun fra onsdag til og med lørdag.

En annen kulinarisk opplevelse, med Michelinstjerne, er Fagn. De holder til i Ørjaveita 4. Også der kan du få en litt enklere servering i andre etasje, på Fagn Bistro.

Hvis du vil kombinere shopping med god mat kan du parkere ved senteret Solsiden, som best beskrives som Trondheims Aker Brygge. Det ligger på Beddingen 10, i et gammelt industribygg ut mot sjøen.

Rockheim

Alle som er glad i musikk må kjøre ned til fjorden og stanse leiebilen utenfor Rockheim. Det er Norges nasjonale museum for populærmusikk.

Der er det utstillinger som formidler musikk fra 1950-tallet og fram til vår tid. Hovedutstillingen heter «Tidstunellen». Den viser hele utviklingen av norsk populærmusikk fra ungdomskulturen begynte å vokse fram på 1950-tallet.

De digitale og interaktive innslagene i museets utstillinger gjør det til en spennende opplevelse for både barn og voksne.

Nidarosdomen

Et besøk i Trondheim blir ikke komplett uten å stoppe ved Nidaros domkirke. Den er også tilgjengelig med leiebil, i Kongsgårdsgata 2. Det er flere parkeringsmuligheter nært ved, både i gaten og i parkeringshus.

Kirken ansees å være den mest sentrale i Norge, siden den er Olav den helliges gravkirke. Det samme anlegget huser også Norges kongelige regalier. De siste årene har det blitt arbeidet med ny belysning innvendig av katedralen, så nå kan besøkende se de vakre søylene, interiøret og glassmaleriene på en helt ny måte.

Dersom du skal overnatte i Trondheim mens du har leiebil er det lurt å sjekke parkering med hotellet på forhånd. Mange overnattingssteder har egne plasser i parkeringshus, slik at du slipper å parkere i gata.