– Jeg husker tiden da jeg studerte. Det er ikke voldsomt lenge siden. Selv om matbudsjettet ofte var stramt, så hadde man jo lyst til å stikke ut og spise skikkelig godt noen ganger. Vi på Røft vil at det skal gjøre mindre vondt for lommeboka å gjøre akkurat det, forklarer Christine Raaken Bykvist, daglig leder ved Røft.

Klikk her og bestill bord

Røft har siden 2016 hatt tilhold på toppen av det nye næringsbygget Trappehuset som forbinder midtbyen og jernbanestasjonen med Brattøra og fjorden. Et område som på mange måter definerer midtbyutviklingen i Trondheim i 2018.

Les mer om en av Røfts bestselgere: Fersk,rôtisseri-grillet kylling fra Ytterøy

– Jeg sitter ofte ved vindusbordene på Røft og betrakter hvordan folk beveger seg i hverdagen mens jeg spiser lunsj. Opplever og kjenner på pulsen til Trondheim, rett og slett.

Image with visual paralax effect

Det sier Zandra Tollefsen Reiten i Nitu Management som etablerte Røft for drøye to år siden.

Klokka er litt over 12 en helt ordinær torsdag i september. Rundt omkring henne har gjestene begynt å strømme til. Noen har satt tennene i en voksen burger, andre gleder seg til å ta fatt på en tallerken Røft mixed grill som nettopp har blitt servert ved bordet. Noen drikker kaffe, andre nyter de aller siste restene av trøndersommeren med en kald halvliter.

– Det er lave skuldre her?

– Absolutt. Du kan grovt sett dele Røft sin filosofi i to: en variert og moderne meny med råvarer fra øverste hylle, og en dørterskel som er behagelig lav. I sum – et sted der du kan ta en pust i bakken og bli god og mett. Og uten at det koster skjorta, understreker Reiten.

Klikk her og bestill bord

Mat for alle

– Det skal vel egentlig godt gjøres å ikke finne noe du har lyst på hos Røft, smiler daglig leder Bykvist og plukker fram en av de omfangsrike menyene til restauranten.

Her finner du blant annet lunsjretter som Pulled Chicken Roll og heftige omeletter. Er du skikkelig sulten så er stedets egenkomponerte Big cowboy breakfast et sikkert alternativ.

En annen av spesialitetene til Røft er rôtisseri-grillet kylling som tilberedes roterende på spidd.

– Dere har droppet pizza fra menyen?

– Ja. Det finnes nok steder i Trondheim som serverer pizza, mener vi på Røft. Vi vil heller rendyrke konseptet vårt, sier Bykvist.

Røft har også vegetariske alternativer til alle hovedkategoriene på menykartet.

– De som velger å ikke spise kjøtt er fremdeles en relativt liten gruppe, men den er voksende. Det tar vi på alvor. Det skjer ofte at det kommer vennegjenger der noen er vegetarianere. Vi har lyst til å tilby gode og skikkelige alternativer til dem også, fastslår hun.

– 15 prosent studentrabatt gjelder uansett?

– Det er klart den gjør, smiler Bykvist.

Trappehuset

På den andre siden av Trappehuset er et av byens markante nye signalbygg, Powerhouse Brattørkaia, i ferd med å ferdigstilles. Ikke langt unna åpnet BI sitt nye campus i august. Fosenkaia og Rockheim er noen av de mer etablerte naboene til Røft.

– Å være lokalisert midt i hjertet av en voksende midtby er ingen bakdel?

Bykvist og Reiten smiler.

– Det kan du godt si. Og det ser vi på kundene våre også. Det er alt fra ungdom og barnefamilier, til de som venter på tog/buss og grupper som spiser arbeidslunsj, forteller de to.

– Og for studenter i Trondheim blir det ekstra kjekt å gå på Røft nå?

– Absolutt. Det er besøk som vi gleder oss ordentlig til å ta imot framover.

Klikk her og bestill bord