Foodiesfolket  i byen jublet da det ble kjent at Ronny Myren – mannen bak blant annet Emilies – var tilbake i byen med Robust Bistro. Prosjektet fikk imidlertid en verst tenkelig start, da det viste seg at skjenkebevillingen ikke var i orden ved åpningen 7. januar. To måneder skulle det gå før bevillingen var i boks og Robust Bistro kunne åpne dørene for fullt 9. mars,  nederst i Søndre gate.

Tre dager senere slo myndighetenes koronatiltak inn med massiv kraft.

Hvis det hadde vært nybegynnere og ferskinger bak satsingen, kunne det blitt kroken på døra i rekordfart. Kokk og restaurantør Ronny Myren er imidlertid alt annet enn det:

– Tøft

– Jeg skal ikke legge skjul på at det var en knalltøff beskjed å få. Å etablere en ny restaurant er en omfattende prosess. Samtidig har jeg vært i faget veldig lenge. Jeg vet at dersom vi evner å levere på det høye kvalitetsnivået vi har satt oss, så er Robust Bistro liv laga, forklarer Myren fra kjøkkenet.

Navnet bør være kjent for de som er opptatt av god mat i Trondheim. Myren drev nemlig spisestedet Emilies i 16 år. Deretter reiste han over fjorden til Ørland Kysthotell. Men hotelloppholdet varte bare i to år – den fantastiske oppturen som matbyen Trondheim har opplevd de siste par årene lokket veteranen tilbake til trønderhovedstaden.

– Det trigger meg. Jeg vil bygge opp en restaurant over samme filosofi som Emilies, med god og robust mat i en intim, inkluderende setting, understreker han.

Image with visual paralax effect

Holder hjulene i gang

Det er rolig ved bordene inne i den nye bistroen. Strømmen av gjester som kommer innom for å plukke opp take away er derimot jevn og god.

Normalt tilbyr de en meny der man kan bestille en, to, tre, fire eller fem retter, alt etter eget ønske. Nå serverer de én rett fra spisekartet.

Dagens er Kalv Entrecote med fløtesaus, ravioli med sopp, jordskokkrem og bakt selleri. Kvalitetslista er med andre ord lagt høyt.

Image with visual paralax effect

– Restaurantdriften er naturlig nok tilpasset omstendighetene. Take away er normalt ikke en del av tilbudet vårt. For oss er det viktig å holde hjulene i gang gjennom krisen, samtidig som vi tar vare på gjestene våre som best vi kan, sier restaurantsjef Kenneth Bergmann idet et par med en guttepjokk på slep kommer inn fra døra.

De skal plukke opp tre porsjoner med Dagens. Bergmann henter en velduftende og velfylt papirpose som står klar på disken foran kjøkkenet.

– Vel bekomme, rekker han før en unggutt i allværsjakke kommer i samme ærend, kort etterfulgt av et voksent ektepar som lurer på hvordan man bestiller.

– Veldig enkelt. Man både bestiller, angir tidspunkt for henting og betaler på Vipps, forklarer kjøkkensjefen.

Det er tydelig at publikum har fått øynene opp for Robust Bistro.

– Vi har fått inn 150 bestillinger på take away bare i dag. Det er over all forventning i en særdeles vanskelig situasjon, legger Bergmann til.

Kenneth Dalos Bergmann, tidligere restaurantsjef og sommelier på Fagn, holder styr på logistikken.

Pågangsmot

Robust Bistro har også bord for gjester som vil spise der. Kapasiteten på 30 gjester er redusert til 12 for å imøtekomme myndighetene krav om avstand. Et krav som stedet oppfyller med meget god margin.

– Take away er den viktigste inntektskilden nå, men vil veldig gjerne at gjestene våre kommer og spiser her også, sier Bergmann som legger til at de roterer retter fra spisekartet hver dag.

Og tilbakemeldingene de har fått på Facebook så langt er oppløftende:

«Nydelig mat og rause porsjoner. Nå venter vi spent på påskepakken.»

«Takk for Kalv Entrecote, Ronny.»

«Takk til Ronny og teamet for deilig fredagsmiddag.»

«Smakte nydelig i går.»

«En fantastisk smaksopplevelse, Gleder meg til neste besøk.»

– Det gir oss voldsomt pågangsmot. Dette skal vi klare, avslutter gjengen ved Robust Bistro, nederst i Søndre gate.