Renhold på arbeidsplassen: Dette bør du tenke på nå

sponset sak: Er du en av dem som tenker over hva som skjer fra når du går inn hoveddøra på jobb, til du setter deg ved arbeidsplassen? Hvilke flater har du har tatt på, og var du innom kjøkkenet eller kanskje en tur på toalettet først?

Et rent arbeidsmiljø sikrer trivsel for arbeidstakere og besøkende. Det er forebyggende mot eventuelle sykdommer og hjelper arbeidsplasser med å fremstå som ryddige og profesjonelle.

For frykten rundt sykdommer har vi jo kjent litt på i år.

I følge FHI bør arbeidsgiver sikre at “renholdsplaner og renholdsrutiner er oppdatert og risikovurdert med fokus på organisering, ansvarsfordeling og ressursbehov.” Arbeidstilsynet på sin side skriver at “virksomhetens renholdsprosedyrer bør kartlegges og risikovurderes” ved tilbakeføring fra hjemmekontoret til arbeidsplassen.

Kontakt Trøndervask AS og få et godt tilbud på renhold

Dette kan høres litt gresk ut for noen, men det er ikke tvil om at fokuset rundt tilstrekkelig renhold er større nå enn kanskje noen gang. I dag kreves det kunnskap om kjemi, håndtering av maskiner, smitteføring og utstyrsbruk for å oppdrive et tilstrekkelig daglig renhold for bedrifter.

Den gode gamle “vaskebøtta og grønnsåpe” holder kanskje ikke lenger?

ULIKE TYPER ARBEIDSPLASSER OG KRAV TIL RENHOLD

Når vi er ute på oppdrag, etterfølger vi forskjellige nivåer på tiltak etter hvilke bedrifter vi besøker. Et kontorfellesskap har andre krav enn bedrifter innenfor helsetjenesten, for eksempel. Og hvem er vel ikke klar over skoler og barnehagers enestående egenskap til å spre basselusker som forkjølelse og omgangssyke?

DETTE BØR DU SOM ARBEIDSGIVER TENKE PÅ NÅ

Skal du gjøre renholdet på arbeidsplassen selv? Her er noen punkter du må tenke på.

    • Kontaktpunkter: Felles for alle bedrifter er rådet om regelmessig rengjøring av kontaktpunkter. Et kontaktpunkt er steder vi berører ofte, som dørhåndtak, lysbrytere, låser, servanter, toaletter, osv. Disse bør rengjøres en gang per dag.
    • Inventar: Overflater som skrivebord, møtebord og andre steder med mye berøring bør også rengjøres en gang per dag eller etter hver bruker.
    • Garderober og fellesdusjer: Baderom som benyttes av mange bør få jevnlig tilsyn for å vurdere behovet for ekstra renhold. Er rommene sjeldnere i bruk kan vanlig renholdspraksis opprettholdes.
  • Leker og tekstiler: Rengjøres etter hver bruker eller i henhold til vanlig praksis – avhengig hvor ofte og hvor tett opp til ansiktet de benyttes.

(Kilde: FHI)

Kontakt Trøndervask AS  her 

FRA HODEBRY TIL LUKSUS

Det er sårbart hvis en eller flere ansatte bortfaller på grunn av sykdom, eller hvis kundene får et inntrykk av at renholdet ikke er tilstrekkelig opprettholdt. Vår anbefaling er å overlate renholdet av arbeidsplassen til profesjonelle.

Slik kan renhold gå fra å være skikkelig hodebry til ren luksus!

Når du bestiller tjenesten “daglig renhold” av oss, kan du forvente rutinemessig rengjøring av kontor/arbeidsområdet, med støvsuging, tørr/våtmopping, polering og kasting av søppel, for å nevne noe. Vi går over kontaktpunktene og tilbyr periodisk renhold etter behov.

Du får faglig rådgiving rundt renholdet på din arbeidsplass, og om hva som er mest lønnsomt og sparsomt for deg. I tillegg kan du også bestille matteservice og påfyll av sanitærprodukter. Ved matteservice kan du leie matter av oss. Vi tar oss av henting og rensing hos en av våre leverandører.

En ting er likevel viktigst: du skal være trygg på at renholdet holder standard, enten du bestiller fra sykehus, barnehage, kontorfellesskap, borettslag eller som privatperson.

Kontakt Trøndervask AS  her 

Vi ønsker deg en ren og bakteriefri dag!