Alt fra klær, nips, samleobjekter, bøker og plater til planter, sykler og sko har byttet hender på markedet siden det åpnet for første gang i 2015.

Bryggerekka Bruktmarked er et utendørs marked i Kongens gate allmenning i Kjøpmannsgata, og målet er å skape nytt liv og aktivitet langs bryggerekka.

–Uansett hva du har lyst til å vise fram og selge, er du hjertelig velkommen til å booke en standplass, forteller Kirsten Schultz, daglig leder i Midtbyen Management.

Det er de som står bak Bryggerekka Bruktmarked, i samarbeid med byutviklingsprosjektet En blå tråd og Vitaliseringsprosjektet for bryggene i Kjøpmannsgata.

Markedet støtter også opp under lokalt håndtverk og design, så her får du mulighet til å selge dine egne håndverksprodukter og nå ut direkte til interesserte kjøpere.

Image with visual paralax effect

Prosjektleder for gjenbruksmarkedet, Anne Isabel Udbye, anbefaler flere å prøve seg som kremmere for en dag.

Hun har selv drevet med bruktmarked i flere tiår og er bedre kjent som innehaver av bruktbutikken Tante Isabel, som la ned tidligere i år.

–I sommer håper vi det blir liv og røre hver eneste helg her nede. Det artigste er når hele allmenningen er fylt til randen av boder, da kommer virkelig den store markedsopplevelsen fram, forteller hun.

Hun håper at flere vil finne veien til bruktmarkedet i sommer.

Enten om det er for å selge egne ting du ikke lenger har bruk for, om du har laget produkter du vil tjene penger på, eller om du har lyst til å finne deg noen unike skatter.

Eller kanskje du har lyst til å selge egenprodusert mat og drikke?

Framgangsmåten for å få sin egen bod er veldig enkel.

–Hvis du allerede har ryddet i kjeller og på loft og bestemt deg for å kvitte deg med ting du ikke lenger har bruk for, tar det deg ikke mange minutter å fylle ut skjemaet på nett, sier Udbye.

Prosjektlederen fremhever også gjenbruksperspektivet og det sosiale med å stå på bodene, som hun kaller det.

Image with visual paralax effect

– Her kan du selge unna ting du ikke lenger har bruk for, men som kanskje kan få en ny verdi for andre. Alle tingene her på markedet har sin egen unike historie, og det gjør at vi kanskje kan få et litt annet forhold til tingene våre, sier hun.

Hun vet hva hun snakker om etter å ha drevet Tante Isabel i Midtbyen i mer enn 25 år.

Mange faste kunder har spurt henne om hun har planer om å åpne butikk igjen, men foreløpig er hun aller mest opptatt av å få liv i bruktmarkedet langs bryggene.

Og eplet faller som kjent ikke langt fra stammen. Begge sønnene hennes kan du møte på Bryggerekka Bruktmarked i sommer.

–Vi har vår egen vaffelbod, og det gir dem en mulighet til å tjene sine egne lommepenger. Men jeg tror det blir med det, forteller hun med et smil, og innrømmer at ingen av dem har tenkt å gå i mammas fotspor.

–Men det er en fin mulighet for ungdommene. De ser hvordan de kan gjøre en innsats og samtidig tjene litt lommepenger. Her kan de både lære om hvilken verdi ulike ting har og samtidig tjene sine egne lommepenger på å rydde på rommet sitt, sier Udbye.

–Kom og prøv, det er både sosialt og gøy, og det skaper liv i byen vår!

Bryggerekka Bruktmarked har åpent hver søndag i hele sommer fra klokken 10-16, helt frem til 3. september.

Image with visual paralax effect

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre