Tom Sem Mostad og Marius Sandø har til sammen 26 års erfaring fra noen av landets største bilglasskjeder, men nå var tida inne for å starte egen virksomhet og bli sine egne sjefer:

– Nå skal vi finne ut av hva vi kan skape selv. Vi satser og ambisjonen er å bli bedre enn de store aktørene både på personlig service og kvalitet. Vi er fleksible og tar på oss de fleste oppdrag. Vi har skiftet frontruter på alt fra Kystekspressen til Lamborghini, forteller de to glassgründerne.

Klikk på bildet under for å bestille time:

– Vi har en stor andel faste kunder som har valgt å følge oss. Slik er det jo gjerne når det er service involvert. Kunden følger folkene som er i stand til å gi den gode servicen, fastslår Sandø.

– Hvorfor skal jeg som kunde velge dere fremfor en av de store aktørene?

–  Mange av de store kjedene holder seg stort sett til én leverandør av glass. Vi er små og står friere og har flere leverandører å spille på. Kostnadene dekkes jo hovedsaklig av forsikringsselskapene, så det som betyr noe i denne bransjen er kvaliteten og leveringsdyktighet – at du klarer å skaffe det kunden trenger raskt. Enten det gjelder glass til spesielle biler eller båter, sier Mostad.

Sjekk ut Arena Bilglass på Facebook

Bør repareres raskt

Steinsprutskader bør repareres så raskt som mulig for å forhindre at den vokser til en skikkelig sprekk, ifølge de to glassgründerne:

– I dag er rutene laget av laminert sikkerhetsglass, så du får jo ikke glass inn i bilen som du gjorde før. Men du bør så raskt som mulig utbedre alle skader. Det har med sikkerhet å gjøre. Er det mørkt og du får lys som bryter i en sprekk, kan du blendes. Det samme gjelder hvis du kjører rundt med slitte ruter. Det kan jo være ille, spesielt når sola er så lav som den er nå. Kjører du tidlig på morgenen eller på ettermiddagen og får sola rett i ansiktet, kan en slitt rute gjøre at du mister all sikt og det er jo direkte farlig, sier Mostad som poengterer at det er tøft å være frontrute på en bil:

– Det er steinsprut, skitt, støv og insekter. Og viskere som går og går. Og spesielt nå som temperaturen begynner å krype ned mot minusgrader, så må du følge med. Nå du tar i bruk defrosteren så oppstår det stor temperaturforskjell som gjør at skader kan sprekke opp.

Lyktepolering gjør underverker

Et annen tjeneste gutta i parkeringskjelleren på Lade Arena leverer er lyktepolering:

– Dette er viktig vedlikehold.  Ta vare på lykten dine. Det er ikke alltid nødvendig å bytte ut lyktene og du kan spare mye penger med en polering. Enkelte lykter på nye biler er kostbare, opp mot 15-20.000 i noen tilfeller. Lyktene mattes ned med tiden, og dette sjekkes på EU-kontroll. En profesjonelt gjennomført lyktepolering  gjør underverker. og lyktene blir som nye etter sliping, rubbing og polering med maskin, forteller Mostad.

Her finner du Arena bilglass: