Oppe på Moholt er prosjektmeglerne Marius Rennan og Mari Østgaard Buaas spente på å flytte inn i nye lokaler i januar. Til sammen har de to over 20 års fartstid som eiendomsmeglere.

Det nye kontoret vil i tillegg til Nybyggavdelingen også huse et bruktboligteam som skal jobbe tett sammen.

– Det blir noen nyansettelser samtidig som det kommer forsterkninger fra de eksisterende filialene våre. Til sammen blir vi omlag 10 ansatte, forklarer Buaas.

– Det blir en solid gruppe?

– Definitivt, understreker hun.

Rennan er helt enig.

– Vi skal jobbe framoverlent. Forsterke Nylanders posisjon ytterligere. Jeg ser virkelig fram til å ta fatt på de nye oppgavene, smiler han.

Fv: Mari Østgaard Buaas, prosjektmegler/avd.leder Nybygg, Eva Wist, eiendomsmegler, Lars Kristian Hagen, avd. leder bruktbolig Moholt, Odin Sundland, eiendomsmegler, Janne Myran Berg, eiendomsmegler/oppgjørsansvarlig og Marius Rennan, prosjektmegler/avd.leder Nybygg.

Til fingerspissene

Nå er det slett ikke slik at Nylander har ligget i bakevja hva angår nybygg tidligere. Tvert i mot. Meglerhuset har lang erfaring med salg av en rekke nybyggprosjekter. Da snakker vi alt fra moderne urbane leiligheter i sentrum til omfangsrike prosjekter med eneboliger og rekkehus utenfor selve bykjernen. De også vært involvert i flere store prosjekter i resten av Trondheim.

– Byen er i voldsom vekst. Om veldig kort tid er vi 200 000 innbyggere. Veksten i kommunene rundt er også tiltagende. Det er et marked vi skal bli en enda tydeligere aktør i, påpeker Rennan.

Buaas forklarer at etableringen på Moholt er en del av meglerhusets strategi for å posisjonere seg for framtiden.

– Den samlede kompetansen og erfaringen til Nylander er helt unik. Vi kjenner Trondheims-regionen til fingerspissene. Vi har god oversikt over hvilke områder som er planlagt utbygd, og når det kan være sannsynlig for oppstart av nye prosjekter, forklarer hun.

– Og dere samarbeider godt med utbyggere og entreprenører?

– Absolutt. Vi er med gjennom hele prosessen – fra prosjektering av boliger på papiret til kjøperen setter nøkkelen i døra, understreker Buaas og Rennan.

Tror på Nærbyen

På spørsmål om de kan trekke fram et knippe nyprosjekter som de jobber med akkurat nå, må de to ta en liten tenkepause.

– Det skjer mye spennende, smiler Buaas og fortsetter:

– Ett eksempel er Nærbyen på Sorgenfri, et prosjekt som vi har jobbet mye med i det siste, legger hun til.

Salget av 78 av de i alt 112 leilighetene i byggetrinn 1, startet i juni. Prosjektet utvikles av Veidekke i samarbeid med Frost Eiendom.

– Interessen har vært meget god. 71 leiligheter er allerede solgt. Og det er egentlig ikke så overraskende med tanke på nærheten til byen, kvaliteten i prosjektet og ikke minst NTNU som ligger kun 4-5 minutter unna på sykkel. Nå kommer også KIWI inn som dagligvareaktør i første etasje, noe som gjør prosjektet enda mer attraktivt, påpeker Buaas.

Image with visual paralax effect

– Ekstra interessant med tanke på den planlagte samlokaliseringen av hele NTNU med utgangspunkt i Gløshaugen?

– Absolutt. Nærbyen er ett av de mest interessante prosjektene jeg har vært med på i min tid som megler, fastslår hun.

Det beste av to verdener

Ranheim er en av bydelene i Trondheim som har opplevd størst vekst de siste årene. Prosjektet Ranheim Amfi i et av Trondheims vakreste og mest attraktive boligområder, er en del av utviklingen.

– Boligene ligger midt i hjertet av Ranheim. Et stykke utenfor bykjernen, men samtidig nær servicefunksjoner som dagligvare, skole, barnehager, kollektivtilbud og idrettshall. Hansbakkfjæra og Ladestien er bare noen minutter unna, forteller Rennan.

Her bygger OBOS to-, tre- og fireroms selveierleiligheter. Prosjektet har totalt 102 leiligheter, hvor de første har innflytting allerede i andre kvartal av 2018.

– Det finnes fortsatt noen ledige leiligheter i første trinn, legger han til.

– Hvordan er etterspørselen etter nye boliger i dette området?

– Den er god. Etter min mening tilbyr Ranheim det beste av to verdener – fra umiddelbar tilgang på fantastisk sjø og natur, til det bynære og urbane, understreker han.

Image with visual paralax effect

Pose og sekk

Heimdal i sør er en annen bydel som har merket stor pågang. Sandbakktunet har en rolig, men sentrumsnær beliggenhet mellom Sandbakkvegen og Johan Tillers veg.

– Et spennende prosjekt med 51 leiligheter fordelt over fem hus og tre etasjer, forteller Rennan.

– Interessen for ny bolig i sør er god?

– Helt klart. Per i dag er det kun fem leiligheter igjen i dette prosjektet, legger han til.

Buaas påpeker at Sandbakktunet har mange av de samme kvalitetene som Ranheim Amfi.

– Man får både i pose og sekk. Du har Heimdalsmarka innen rekkevidde. Samtidig er det kort vei til Trondheim sentrum den ene veien og Melhus og Klæbu den andre, sier hun.

Image with visual paralax effect

Stayerevne

– Hvis jeg skal skal bruke ett ord for å beskrive Nylander, så vil jeg vil bruke stayerevne.

Det sier Arve Heggem, prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem, i Trondheim.

– For oss som utbygger er det helt avgjørende at meglerne står løpet gjennom hele prosessen, og det har Nylander definitivt gjort, legger han til.

– Også i de periodene når salget kanskje går litt trått?

– Absolutt, understreker Heggem.

Han legger i tillegg vekt på meglerhusets evne til fleksibilitet.

– I slike prosjekter er det alltid perioder med ekstra trøkk og behov for flere folk. Det har Nylander konsekvent stilt med. Jeg oppfatter organisasjonen deres som meget dynamisk, sier han.

Prosjektet Ranheim Amfi er det første prosjektet der OBOS bruker Nylander som megler.

– Og ikke siste gang?

– Nylander vil være en megleraktør som vi vil vurdere sterkt i framtiden også, sier Heggem.

Godt samarbeid

– Megleren vi velger må være dedikert gjennom hele prosessen. Fra vi startet planleggingen til boligene står innflytningsklare. Nylander har vist at de er et meglerhus som har kompetansen, og som er lett å samarbeide med.

Det sier Finn Hvoslef i Veidekke. Han er prosjektleder for Nærbyen.

– Et særdeles interessant boligprosjekt i en del av Trondheim har vært litt urørt fram til nå, legger han til.

– Dere har brukt Nylander tidligere?

– Ja, og erfaringene våre er svært gode. Nylander er en aktør vi gjerne samarbeider med også framover, avslutter Hvoslef.