Har du en oppfinner i magen?

Denne uka er det Trigger skaperfestival på Vitensenteret, og for den som liker duppedingser er det en uke i skapertrangens tegn. For hele familien.

Men torsdag er hele Vitensenteret forbeholdt de voksne nerdene.

–Senkveld er stedet der du kan få ut din indre nerd, bli inspirert til å bygge noe i Trigger Makerspace, pønske ut nye ting og kanskje til og med lære noe, forteller Martin Kulhawczuk, formidlingsansvarlig ved Vitensenteret i Trondheim.

Har du en forsker i magen? Eller liker du å leke med tekniske duppedingser? Senkveld for voksne arrangeres på Vitensenteret denne uka.

Torsdag gjør de om senteret til en barnefri sone, der voksne kan prøve seg på det de mange utstillingsrommene har å by på.

–Utstillinger, viten-show, aktiviteter  – alt er tilrettelagt for eit leikent, voksent publikum denne kvelden, sier daglig leder Arnfinn Stendahl Rokne.

Formidlingsleder Martin er ikke i tvil:

–Dette opplegget er perfekt for lønningspils. Med en Austmann i hånda og et tettpakket program kan dette bærre bli lækkert! sier han.

På Senkveld for voksne denne uka får du også anledning til å møte selveste Steve Mould fra Festival of the Spoken Nerd.

Gjengen bak disse live-eksperimentene reiser verden rundt for å hylle vitenskap på sin egen humoristiske måte.

–»Science comedy» på sitt beste, ifølge de to kollegene ved Vitensenteret i Trondheim.

–Om det blir eksperimentering med såpe i mikrobølgeovn gjenstår å se. Men for alle med en viss interesse for hjemme-eksperimenter eller annen skapertrang er denne ukas torsdag på Vitensenteret et must å få seg, sier Arnfinn..

Senkveld-konseptet har vist seg å bli svært populært, det er mange voksne som gjerne vil mekke og utforske nye ting.

Samme kveld kan du også bli med på en workshop med Hackheim i forkant av Senkveld-programmet.

Her kan du lære å bygge din egen synthesizer, og lære hvordan du selv enkelt kan koble elektriske duppeditter som sammen tryller frem de grelleste toner.

–Det kreves ingen forkunnskaper og er en ypperlig anledning til å leke med lyd – og å lære enkel elektronikk, sier Arnfinn.