PS. Du finner lenke til direkte bordbestilling lenger ned i saken. 

– Endelig! Frida Diego Celebracion har jeg virkelig gledet meg til å servere gjestene våre. Dette er mat som kommer på bordet når vi meksikanere har noe å feire, enten det er bryllup eller andre begivenheter som skal markeres. En luksusversjon og videreutvikling av vår bestselger Frida y Diego. Når vi meksikanere feirer, så gjør vi det  til gangs, og alltid med mye mat, gliser den entusiastiske sjefskokken Chad Rivera.

I den siste tiden har kokkene på Frida jobbet intenst med å utvikle en flunkende ny meny. Nå er den klar med flere nye retter. Prisspennet er vidt og favner de fleste lommebøker:  Fra klassiske «Tacos al pastor» til 159,- til det luksuriøse flaggskipet Frida Diego Celebracion som er prissatt til 599,- pr pers.

Fridas sjefskokk, Chad Rivera.

Balansert smaksbombe åpner showet

Matgildet starter med forretten «Tostada Ceviche», som er en godbit fra Veracruz-området (delstat i Mexico ved Mexicogolfen).

Og har du ikke smakt tostada ceviche før, så bør du virkelig gjøre det: Retten treffer smakssansene som en liten gastronomisk klasebombe. Balansert og superfresh med norsk klippfisk råmarinert i limejuice og tilsatt masse godsaker som jalapeno, løk og selvfølgelig koriander.

Fridas variant av tostada cheviche kommer raskt på bordet og er en visuell åpenbaring. Nærmest som en skulptur du selv monterer på en sprøstekt, deilig maistortilla laget på husets eget tortillabakeri.

En matopplevelse i seg selv, som lett løftes til neste nivå med en tørr hvitvin med fruktige og sitrusaktige noter, eller en knusktørr cava. En coctail med innslag av lime er også en ypperlig match.

Stjernene på matsirkuset

Mens vi nyter denne meksikanske innertieren med lette stønn mellom munnfullene, er kokkene i full gang med å grille rause mengder indrefilet, kylling, chorizo og et tettpakket spyd med lubne scampi marinert i ajiolismør. Dette skal times perfekt. Retten anrettes lynkjapt med sauterte grønnsaker, stekte ajilopoteter og grønne padronpaprika, krydres og toppes med friske urter.

Så står den på bordet, Frida Diego Celebracion! Fargerik, massiv og rykende varm,  servert i en rektangulær grillpanne på en solid trefjøl. Og ennå er vi ikke blitt presentert for den virkelige stjerna i dette spektakulære matsirkuset. Det tar vår effektive og hyggelige servitør seg av, Ariana Lopez-Ramberg, som forøvrig er datter til gründeren av Frida, Guillermo Lopez Castelan.

Image with visual paralax effect

– De største stjernene i dette måltidet er de tre molesausene dere får som tilbehør. Mole er Mexicos nasjonalstolthet. Tykke, godt innkokte sauser med et komplekst smaksbilde. En mole kan bestå av opp mot 25 ingredienser som frukt, urter, grønnsaker, frø og sjokolade. Eller en eksklusiv sopp som vokser på maisplanter og som ofte sammenlignes med trøffel. Har du smakt en god mole, glemmer du aldri smaken, forteller Arina.

Desserter i internasjonal toppklasse

Så her er det bare å løsne på beltet og mønstre på for på en deilig og mettende reise gjennom meksikansk matkultur. Frida Diego Celebracion kommer også med ris på meksikansk vis og charrosbønner. Et utmerket måltid med mye og god mat, som ble avsluttet på best tenkelige vis: Med en dessert – også den en delerett, som trolig plasserer Frida i internasjonal toppklasse når det kommer til desserter.

Fridas meritterte konditor og dessertkokk Damaris Hernandez.

– Damaris Hernandez er vår egen dessertkokk og hun tar oss til stjernenivå. Damaris har vi hentet fra Mexico city der hun studerte på Kulinarisk Institutt. Svært dyktig dame med diplomer og spesialiseringer som baker og konditor både i Mexico og internasjonalt. Damaris har bl.a. jobbet for Formula 1 Mexico, og hatt praksis hos legendariske  Hermanos Torres Spania. Men viktigst av alt: Du kan lett nyte de fantastiske dessertene hennes, her i Trondheim, forteller sjefskokk Chad Rivera.

Vi bestilte «Frida con amore» som består av Damaris sine glansnummer: Mango og mezcalmousse, hjemmelaget ispinne badet i mørk sjokolade og strødd med mandel og churros con cajeta (hjemmelaget karamellsaus med hint av kaffe.

For en kveld, for en mat!