Ved det ene vindusbordet har et ektepar fra Namsos nettopp inntatt en solid porsjon med chicken wings.

– Helt perfekt. Akkurat nok med sticky sauce slik at man blir litt klissete på fingrene, smiler mannen.

En stor tatovering med teksten Miami på høyre overarm avslører at han og kona har et nært forhold til USA – dinerens definitive hjemland.

– Vi giftet oss i Orlando for noen år tilbake. Vi har besøkt veldig mange dinere «over there» gjennom årene, og Jimi’s her i Trondheim er så autentisk som det overhode kan bli både når det gjelder mat og interiør, mener han.
– Det frister å komme tilbake?

– Absolutt. Deilig mat, herlig atmosfære og godt øl. Hva mer kan man ønske seg? Dette blir nok fast stoppested når vi er i Trondheim, smiler kona.

Image with visual paralax effect

– Helt unikt

Det første som slår deg når du kommer inn på Jimi’s Diner, er at her er ingenting gjort halvveis. Detaljene sitter stilsikkert – fra en kopi av Jimi Hendrix sin legendariske Fender Stratocaster i et glassmonter ved inngangen, til veggdekorasjoner, fargevalg og utforming av disker og bord. Til og med valget av skrifttypene i menyen er valgt med omhu.

– Du er tilhenger av ordtaket: Gjør det helt, ikke stykkevis og delt?

Riber ler godt på den andre siden av bordet.

– Det kan du godt si. Jimi’s Diner er sted jeg har gått og tenkt på i veldig mange år. Sensommeren 2018 så bestemte jeg meg – nå skulle jeg realisere drømmen om en vaskeekte diner i Trondheim. Det har vært en heftig reise med lange dager, men du verden hvor deilig det var å åpne dørene på selveste nasjonaldagen. Og hvilken mottagelse vi har fått! fastslår han.

Rett som det er stopper det opp gjester som vil takke for maten og ønske ham lykke til framover.

– Dette var skikkelig godt. En burger det gikk an å spise, og ikke et tårn som man må rive ned for å få inn i munnen, forklarer en av de forbipasserende.

– Dette trengte vi i midtbyen. Helt unikt, melder en annen på vei ut.

Riber smiler og takker hjertelig.

– Godt å få gode skussmål?

– Det betyr absolutt alt.

Image with visual paralax effect

Tro mot dinerens filosofi

Og Riber er slett ingen skårunge i trøndersk restaurantnæring. Veteranen på snart 50, startet allerede som 16-åring på restauranten Grenaderen. Etter kokkeutdanningen jobbet han ved en hel rekke kjøkken i Trøndelag før han endte opp i Norrein-gruppen, hvor han gjennom 23 lærerike år hadde flere lederstillinger. Etter at han sluttet der gikk han inn på eiersiden i San Sebastian og Røft før han solgte seg ut for et drøyt år siden.

Siden har det vært Jimi’s nesten døgnet rundt.

– Du kan restaurantfag og drift til fingerspissene?

– Jeg har gått en lang og god skole. Og det er kunnskap og erfaring som er god å ha i ryggen når man satser 100 prosent på et konsept som dette, understreker han.

En kjapp titt på menyen til Jimi’s Diner avslører at det er nitid fokus på detaljer her også.
Pannekaker og bacon, klassiske burgere, eplepai, salater, biff og sandwicher for å nevne bare et lite utvalg.

Tradisjonelt og omfattende på samme tid. Og ikke minst tro mot filosofien som kjennetegner amerikanske dinere. I tillegg har de flere vegetar og veganske retter.

– Homestyle food er et begrep vi tar på alvor. Det ligger i kjernen av enhver diner med respekt for seg selv, sier Riber
Og baren har selvsagt alle rettigheter.

Image with visual paralax effect

Hjemmelaget

Ved inngangen har en gruppe ungdommer i slutten av tenårene benket seg ned ved et av bordene. Menyen diskuteres inngående.

Like ved sitter et venninnepar med kaffekopp og tomme tallerkener. Klokken er litt over ett.
– Smakte maten, spør Riber.

– Helt utmerket, smiler de to som nettopp har inntatt en Currycane hver – en sandwich med hjemmelaget pulled chicken og peanut curry-mango sauce.

– Jeg liker stilen her. Den er ekte og annerledes, sier den ene.

– En god plass å spise lunsj?

– Å ja. Neste gang så kommer vi på kveldstid og spiser middag. Og da går vi kanskje for noe sterkere i glasset også, ler de.

Image with visual paralax effect

Rock n’ Roll Rebel

På det ene kjøkkenet er soussjef Nader Chamie godt i gang med å heve dagens ferske pizzabunner. Her er det lite industriell frossenvare å spore.

– En av spesialitetene våre er crusty pan pizza, eller Chicago-style pizza som mange kaller den. Det er en variant med tykk og luftig bunn, toppet med alt fra pepperoni til rødløk.

– Det er solide porsjoner?
– Selvsagt!

Ved grillen i første etasje leverer kjøkkensjef  Vidas Dermotas en Crazy Train til en av servitørene. En tykk skive med ekte cheddar har såvidt smeltet ned på siden av den voksne burgeren. En Rock n’ Roll Rebel følger like etter.

– Aner man et tema her?

– Ja, burgerne har navn etter låter av hardrockeren Ozzy Osbourne. Det er en liten detalj som vi synes er litt artig.

Lav terskel og lave skuldre

Ute i restauranten er noen av lunsjgjestene på vei ut, mens andre er på vei inn for å finne et bord. Tempoet er jevnt og behagelig. Et kjapt overblikk tyder på at Riber ikke har siktet seg inn på noen eksakt kundegruppe på Jimi’s Diner.

– Vi skal være et sted med lav terskel og lave skuldre. Det er min visjon oppsummert i en setning.

Et par godt voksne damer titter ut av vinduet. Blir det regn?

– Vi har nettopp inntatt en kjempegod omelett. Ordentlig mat, rett og slett, smiler de på Jimi’s Diner nederst i Nordre.

Image with visual paralax effect