Foto: Paul J. Aune

– Kom å test ut verdens mest voksende sport. Padel passer for alle. Ta med deg treningstøy og sko, resten fikser vi, oppfordrer Torbjørn Slørdal, gründer og en av ildsjelene bak etableringen av Trondheim Padel.

Sporten som er stor på verdensbasis, kan best beskrives som en blanding mellom tennis og squash og spilles på baner med glassvegger. Rett før jul åpnet de i egne lokaler på Lade, rett ved Jula.

Image with visual paralax effect

– Jeg ble fullstendig hekta etter et opphold i Spania der sporten er enorm, kun forbigått av fotball i popularitet. Og det fine med sporten er at den passer for alle. Du trenger ikke å være topptrent for å starte opp, forteller Slørdal.

Sjekk ut Trondheim Padel her

Padel også tatt helt av i Sverige. I Norge skjer det også ting: I dag kan Moss, Drammen, Tromsø, Fornebu og Trondheim skilte med egne baner.

Image with visual paralax effect

Fakta: Padel i Trondheim

Trondheims første innendørsbaner for Padel finner du i det gamle Jula- bygget på Lade. Vi deler hallen med MaxPuls Crossfit senter, og hovedinngangen vil være åpen mellom 12:00 og 21:00 på hverdager. Hvis du booker timer selv utenfor denne tiden vil du få en kode for å komme inn i hallen via en dør på baksiden. Padelbanene kan bookes fra 06:00 – 23:00 alle dager i uka.

Padel i verden: Sporten ble utviklet i Mexico i 1969 og er en av de raskest voksende sportene i verden. I Spania er det den nest største idretten (etter fotball), og på verdensbasis er det mer enn 13 millioner spillere.

Sporten passer for: Padel er en kombinasjon av tennis og squash. Banen er 10×20 m, har 4 glassvegger og et nett i midten. Det spilles med egne padel-racketer og ballen er omtrent som en tennisball. Alle klarer å spille, uansett ballferdighet, styrke og kondisjon. Sporten spilles to mot to, som gjør det til en sosial sport for mennesker i alle aldre.Veggene brukes i spillet, noe som betyr at ballen holdes mer i spill enn i f.eks. tennis. Racketene er mindre enn squash og tennisracketer, og uten strenger. Dette gir spilleren mer kontroll over racketen. Padel krever mindre styrke og tekniske ferdigheter enn tennis. Dette gjør det til en sport som passer voksne og barn på forskjellige ferdighetsnivåer. Du opplever tidlig mestring, samtidig som du får deg en god treningsøkt