Denne uka fikk beboerne i de splitter nye OBOS-leilighetene på Lade tilgang til seks el-sykler:

– Vi ønsker å legge til rette for at beboere i våre prosjekter også skal kunne ta gode miljøvalg, forteller prosjektdirektør i OBOS, Arve Heggem.

Nå håper han at tiltak som dette vil bidra til at flere får øynene opp for å velge gode miljøalternativ.

–Vi vet at det er dyrt å kjøpe en el-sykkel av god kvalitet, og det ligger mye god miljøeffekt i å dele på godene, i stedet for at alle skal kjøpe nytt hver gang, sier Heggem.

Image with visual paralax effect

Sykkelfantast

På åpningsarrangementet utenfor Ladebyhagen sist torsdag vanket det både kaffe og kake, taler, sykkelkonkurranse, og mini-konsert med Ulf Risnes.

Den profilerte Tre Små Kinesere-vokalisten er selv en «sykkelfantast» og har bodd urbant så lenge han kan huske. Han heier på slike prosjekter som dette.

-Det e itjnå som e likar enn å sykkel te byen, det e frihetsfølelse det! fortalte Ulf og smilte fra scenen mens han fremførte «Gammel sykkel» og andre hits av den populære Trondheims-trioen.

Ulf Risnes underholdt med kjente og kjære sanger fra Tre Små Kinesere under markeringen til OBOS som erklærte elsykkel-satsingen for åpnet. Her i prat med noen av beboerne i Ladebyhagen.

Trondheim kommune har tatt mål av seg til å bli sykkelby nummer én i Norge, og har de siste årene investert mye i å legge forholdene til rette for trafikanter på to hjul.

Varaordfører Hilde Opoku var til stede på åpningen og roste OBOS for at de tar et slikt initiativ.

-Vi trenger å finne gode, miljøbevisste løsninger for hvordan vi på best mulig måte kan bo sammen i by, og transportere oss rundt, sa hun i åpningstalen sin, før hun fikk på seg hjelm og gjorde seg klar til å ta den aller første prøverunden rundt kvartalet.

Opoku viste til at kommunen har forpliktet seg til Bymiljøavtalen som medfører at all vekst i persontrafikk skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange.

Dette har OBOS Midt-Norge nå tatt på alvor.

– Delingsøkonomien er kommet for å bli, fastslo Heggem i sin åpningstale.

Boligbyggelaget er med denne satsingen det første i Nord-Europa som tar et slikt bevisst miljøvalg.

Varaordfører Hilde Opoku (Miljøpartiet De Grønne) synes OBOS satsing på el-sykler er helt riktig vei å gå. Her sammen med prosjektdirektør i OBOS, Arve Heggem.

–Dette er det første el-sykkel-prosjektet i OBOS etter at pilotprosjektet i Kværnerbyen i Oslo har vist seg å være en suksess, forteller Heggem.

Dermed er beboerne i Ladebyhagen for pionerer å regne når det kommer til å dele på felles fasiliteter i regi av OBOS.

Artig og spennende

Tone Kolstad og familien har nettopp flyttet inn til byen etter mange år i enebolig i Klæbu.

Hun stortrives i det nye boligprosjektet Ladebyhagen, og er kjempefornøyd med at hun nå også kan disponere egne el-sykler.

– Det er jo både litt kult og litt annerledes, og absolutt et bra tilbud!

Hun er sikker på at hun kommer til å benytte seg av syklene. Og var ekstra glad for å få hjelp til å lære seg lånesystemet sammen med de andre naboene.

–Vi håper og tror at dette vil slå godt an og bli en tilvekst til et godt bomiljø, sier Heggem mens han viser oss hvordan det hele fungerer.

Leieprisen er bevisst holdt lav. Beboerne sykler gratis de tre første timene, deretter er leien kr. 10,- pr time.

Syklene kan enkelt leies med et nøkkelkort som scannes på stativet der syklene står plassert.

Tone setter seg på sykkelen etter en kort instruksjon.

Hun suser avgårde mellom husene, sola over Lade er sterk og varm, sommeren er kommet og sykkelturene venter.

– Nå blir det enda artigere å komme seg rundt i byen!

Tone Kolstad har nettopp flyttet til byen etter mange år i enebolig i Klæbu. Hun stortrives i det nye boligprosjektet Ladebyhagen, og er kjempefornøyd med den nye sykkelordningen.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre