Delta i vår konkurranse på Facebook og vinn en avansert aktivitetsmåler (fitbit) til 1390-. Se bilde nederst i saken.  

———————————————————————————————————————————–

– Som student har man ofte fastlegen sin på en annen kant av landet. Anbefalingen ved lærestedet er at man bør få seg fastlege der man studerer. Det er ikke alltid like lett og heller ikke alle som ønsker, forklarer John Lille-Mæhlum, allmennlege ved Trondheim Private Legekontor.

Bestill time her

Bruker god tid

Uansett om du er student eller innfødt så kjenner du sikkert opplegget. Kroppen er i ulage. Du trenger en legetime. Du kontakter fastlege, og joda, du kan få time – om tre uker. Utrolig frustrerende for mange i en travel studie- eller arbeidshverdag.

– I de aller fleste tilfeller kan vi tilby time på dagen, forklarer Lille-Mæhlum inne på kontoret i Bøndernes hus i hjertet av Midtbyen.

Han mener den offentlige helsetjenesten i Trondheim er god, men at ventetiden ofte er lang og pågangen stor hos fastlegene.

– Vi ønsker å være et godt alternativ for de som ønsker en rask time, en «second opinion» eller en konsultasjon der vi tar oss god tid. Når du forlater kontoret skal vi ha diskutert det du lurer på, fått avklart problemstillingen og bestemt oss for en strategi videre, legger han til.

Lang erfaring

Lille-Mæhlum åpnet Trondheim Private Legekontor for tre år siden.

– Jeg har jobbet som allmennlege i 25 år. Allmennmedisin er noe av det mest spennende man kan holde på med. Folk kommer fordi de ønsker å ta opp noe som har stor betydning for dem. Problemstillingen kan være fra det banale til det alvorlige, sier Lille-Mæhlum.

Det er flere årsaker til at han valgte å åpne privat praksis.

– Jeg kom til et punkt der jeg ønsket å jobbe annerledes enn i offentlig regi. Bestemme mer selv. Ha god tid og fokus på hver enkelt pasient, samt bruke mindre tid på byråkrati og tverrfaglige møter. I tillegg tror jeg det er behov for legekontor som eies og drives i mindre privat regi, understreker han.

Prisene for en konsultasjon ligger noe over det du må betale hos fastlegen, men for svært mange er det en god investering. Pasientene hans kommer fra alle lag av byens befolkning.

– Studenter, barnefamilier, ungdom og eldre – det finnes egentlig ikke noen fasit her, avslutter han.

Bestill time her

————————————————————————————————————————–

Premie, konkurranse på Facebook: