Du trenger ikke å være gjest ved Scandic-hotellet for å nyte et bedre måltid på Brasseri Bakklandet:

– Vi ligger jo midt i smørøyet for de små, litt unike byopplevelsene her, og det setter også sitt preg på hotellet vårt. De som er ute og bruker spisestedene i byen må våge å komme over hotellterskelen og tørre å gå inn døra, forteller hotelldirektør Merete Imbsen engasjert.

PS. Sjekk ut menyen lenger ned i saken. 

Hjemmekoselig atmosfære

Hun merker at det skaper et mer levende hotellmiljø når andre gjester enn de som bor på hotellet stikker innom. Og det er det mange som gjør. For å ta en kopp kaffe, ha et møte, ta en drink i baren eller bare ta en kort stopp i en travel hverdag.

Merete Imbsen er direktør for hotellene Scandic Solsiden og Scandic Bakklandet.

– Bruk oss, kom innom og prøv. Her kan du senke skuldrene og nyte roen, oppfordrer Imbsen.

God stemning

– Restauranten skal være for alle, og vi vil at flere skal få oppdage den gode stemningen som er her, forteller Espen Teigseth.

Han er food & beverage-manager og har vært med å sette sammen den nye menyen i brasseriet.

Image with visual paralax effect

Kortreist mat og en variasjon av smaker, ingredienser og gode råvarer. I en miks du ikke får alle andre steder.

Hva med en vaffel med løyrom, rødløk og rømme? Blåskjell dampet på grillen, kalvefilet i tynne skiver med tunfiskmajones, eller aspargessalat?

Eller kanskje du heller vil prøve Liveche kylling servert som rullade med spekeskinke fra Tind, cavatellipasta, ramsløk og kremet morkelsaus?

– Felles for alle rettene er at de består av det beste av norske råvarer fra lokale leverandører, utdyper Teigseth.

Alt ligger i detaljene

Souschef Magnus Gjervan har hendene fulle med å legge opp maten på en helt bestemt måte, slik at alle de gode råvarene som er nøye utvalgt kommer til sin rett.

På Brasseri Bakklandet handler alt om detaljene.

– Vi baserer mye av den nye menyen vår på kullgrillen vår, en Josper-grill som gir maten en helt spesiell smak og karakter. Denne forretten for eksempel er jo en grillet salat med friske, vårlige grønnsaker som gir sprøhet og varierte smaker av fetaost og fritert egg, forteller Magnus.

Sammen med kjøkkensjef Frode Helberg har han lagt opp menyen etter hvordan de kan bruke Josper-grillen.

– Ikke et veldig stort utvalg, men de rettene vi har er nøye utvalgt for med tanke på råvaresammensetning og kvalitet, forteller Magnus mens han bruker pinsetten til å legge på de siste bladene fra en urteplante rett før servering av den klassiske forretten av kalv, kjent på italiensk som Vitello Tonato.

– Kalvekjøttet er tilberedt på grillen og skåret i tynne skiver, det blir nesten som en carpaccio, sier Magnus.

Tunfiskmajones, parmesan, ruccula, pinjekjerner og gjøksyreblad som topping får tennene til å løpe i vann. Det dufter himmelsk og ser svært innbydende ut.

– Ja, det er enkelt og tradisjonelt, men vi gjør det på vår måte og legger sjela vår i tilberedning for å få frem den gode kvaliteten og mange rike smakene, sier en konsentrert kokk.

Lokal mat

Brasseri Bakklandet tilbyr også «Ukens rett» og «Dagens Husmann», som varierer etter hvilke råvarer de har på kjøkkenet.

– Mange av gjestene våre bor hos oss hver eneste uke, og har etterlyst litt enklere retter av typen hverdagskost. Vi setter alltid pris på innspill fra gjester, slik at det nå er god variasjon og tradisjonsmat i tillegg til à la carte menyen, sier Teigseth.

– Hver dag kan du nå få mulighet til å spise god tradisjonsmat, legger han til.

Og til dessert kan du velge mellom en syrlig og frisk rabarbrarett eller hotellets hjemmelagde sandwich-is  – begge deler servert på en delikat og noe annerledes måte.

– Mange velger å ta desserten med seg over til baren vår, og det legger vi gjerne til rette for, forteller Espen Teigseth.

Her kan du lene deg tilbake i en mer komfortabel avdeling, og slå av en prat med de to dedikerte bartenderne Skogen og Michael. Begge har deltatt i mesterskap og fått utmerkelser innen sitt yrkesfag. Nå står de bak fornyelsen av Bar Bakke og har satt flere av sine velsmakende spesialiteter på barkartet.

Image with visual paralax effect

De er genuint interessert i å få nordmenn til å bruke byens uteliv oftere, men på en mer avslappet måte.

– Nordmenn har en litt annen drikkekultur enn mange andre land, og vi vil gjerne ta tilbake hva det vil si å nyte en longdrink eller en cocktail, som kan være en veldig fin avslutning på et måltid, forteller Teigseth.

Panoramautsikt

Hotellet er et egnet sted både for de små og store anledningene,  og uansett hvem som er gjest jobber alle på hotellet etter ett enkelt budskap: God mat for gode venner, som sammen kan skape gode minner, sier han.

Han viser oss rundt i det store spiseområdet med glasstak og vinduer  – og en utsikt som få kan skilte med. Bryggerekka, Bakke bru og Gamle Bybro, og Nidarosdomen i det fjerne.

Alle møterommene ligger i underetasjen, tett på bydelens nye elvepromenade.

– Mange av våre gjester opplever å sitte i en båt når de er her, for vi kommer jo bokstavelig talt svært tett på Nidelva her, smiler Imbsen.

– Vi gleder oss til ta imot flere lokale gjester, og ønsker velkommen inn til Brasserie Bakklandet! avslutter de to kollegaene ved Scandic Bakklandet.

Scandic Bakklandet satser på ny meny i brasseriet og inviterer trønderne til å komme over «hotellterskelen» og bruke bar- og restaurant-tilbudet selv om de ikke skal overnatte på hotellet. Fra venstre hotelldirektør Merete Imbsen og food&beverage manager Espen Teigseth.