PS. Se video nederst i saken

Lumagica ble for første gang arrangert i Norge i 2021 og det er selskapet MK Illumination som står bak Lumagica. Hver lysinstallasjon er designet av deres eget designteam og produseres i egne fabrikker. Lysparken er lagt opp som en magisk rute der du som besøkende passerer flere titalls spektakulære lysinstallasjoner.

Hver installasjon, flere av dem interaktive, er et lysshow i seg selv. Du kan kjøpe mat og drikke for en hyggelig og sosial pause i lysparken. Det vil også være bar i parken.

MK Illumination er kjent som Norges største leverandør av jule- og vinterbelysning, og har blant annet designet den nye lystunnelen med Mercursenteret, og står bak julebelysningen av store deler av Trondheim sentrum og ærverdige Britannia.

− Vi gleder oss stort til å skape lysmagi i Trondheim, og er ekstra glade for at vi får flytte inn på nettopp Kristiansten festning. Vi kunne ikke drømt om et bedre festivalområde enn festningen og har så langt blitt tatt imot med åpne armer av trønderne, forteller prosjektleder for LUMAGICA, Robin Sætre.

KJØP BILLETTER HER

− Vi i Forsvarsbygg er svært fornøyde med å kunne presentere lysparken LUMAGICA også på festningen i Trondheim. Med dette får vi en ny vinterattraksjon for hele landsdelen, sier Anbjørn Viem, festningsforvalter på Kristiansten festning.

Slik bestiller du billetter

Billetter bestiller du raskt og enkelt digitalt. Du kan også kjøpe billett ved inngangen mot et tillegg. Familiebilletten er godt rabattert, i tillegg er det hyggelige priser for honnør, senior og studenter.

KJØP BILLETTER HER

Passer for alle aldre

LUMAGICA er et sted du kan ta med familien, kollegaer, venner eller kanskje daten din på en magisk og uforglemmelig kveld med interaktive opplevelser, lyskunst, musikk og muligheter for god mat og drikke.

LUMAGICA vil være åpen tirsdag–søndag fra 27. januar til 26. februar 2023.

Åpningstidene er tirsdag–torsdag: 17.00–21.30. Fredag–søndag: 16.00–22.00

Rundt omkring i verden

− For å kunne gi våre besøkende en magisk opplevelse har vi gått grundig til verks. Et av våre internasjonale team dro på en toårig reise rundt i verden for å samle kunnskap og inspirasjon. Dette har vi blandet med lokal forankring for å gjøre hver lyspark unik. Spesielt de interaktive lysinstallasjonene er populære, legger Sætre til.

Den magiske lysparken LUMAGICA arrangeres av MK Illumination, som kombinerer lokalkunnskap med global ekspertise for å skape gode lysopplevelser som rett og slett gjør folk glade. I dag finnes LUMAGICA lysparker flere steder i Europa og Japan, og lysparkene er meget populære.

– Vi gleder oss til å skape magiske opplevelser i Trondheim, sier Sætre.

Les mer om LUMAGICA her